Kvinner og vin i Italia

Detaljer Pris Ant.
Vinkurs i Italiavis detaljer +kr8,990.00 (NOK)  Utløpt

Online event registration and ticketing powered by Event Espresso

 • 11. juni 2020 - 15. juni 2020
  12:00 am

Lukte, smake, nyte og lære, mens vi har det gøy. Bli en bedre vinsmaker sammen med andre damer på vintur til Italia.

Roser, lavendel og sjasmin står i full blomst og brer et herlig aromateppe av duft over det fargerike landskapet – aromaer som finnes i vin.

Varm sol innbyr til lange og smakfulle lunsjer med lokale viner under en pergola eller et stort tre som kaster skygge over bordet og lar oss kjenne en sval, behagelig bris fra fjellene i nord eller fra Bolsenasjøen.

Juni er den mest fargerike måneden her i Lazio. Temperaturene er behagelige på rundt 25 varmegrader på dagtid.

Du inviteres med på et vinkurs der vi skal lære om druenes reise til vin. Kun damer og ingen krav til forkunnskaper om vin. Men du bør ha et ønske om å lære mer og om å nyte noen deilige dager sammen med andre.

Vi gjentar suksessen fra 2019. Gode tilbakemeldinger gjør at vi igjen inviterer til vinkurs i Italia. Dette er for deg som ikke har en hel gruppe å reise med.

LES MER: MODIGE DAMER PÅ VINKURS

Vi skal besøke vingårder, både en mer profesjonell gård og vår lille vingård. Her får du utforske både rosevin, hvitvin og rødvin.

På vår vingård får du også servert en 4-retters tradisjonell, italiensk lunsj. Om vi er heldige, er det den blide og dyktige husmorkokken, Fiorella som tilbereder maten. Du får smake på flere årganger av vinene våre, for å lære hva blant annet været og eik gjør med en vin.

Her skal vi også utforske området, blomster og urter som vokser rundt oss, for å bli  bedre kjent med aromaer som oppstår når druene gjærer og vinen lagres.

Kanskje vil du etterhvert legge deg ned i en hengekøye – bare være tilstede, lytte til naturen rundt deg, la tankene vandre og slappe av litt alene? Det er tid og rom for det, men også for å skravle med de andre damene om vin eller livet.

Det blir etterhvert bobler i glasset og et lite kveldsmåltid/snacks, mens vi nyter solnedgangen over fjellene i Toscana. Har du noe du vil skåle for, som en drøm som du ønsker skal gå i oppfyllelse? Da er dette en fin anledning.

Vi skal også bli bedre kjent med området, deriblant besøke et tradisjonelt landsbymarked. Her selges alt fra klær, sko, kasseroller til oster og skinker til en rimelig penge. Etter shopping skal vi også teste ut den berømte proseccodrinken Aperol Spritz.

Sol og strand

Siste formiddagen er avsatt til egentid, og jeg foreslår at dere rusler ned til stranda (Bolsenasjøen) og nyter dagen på en solseng med bading, lunsj og vin,  eller bli med på transport til Bolsena by.

Her kan du både utforske den vakre middelalderbyen og ta et bad. Den årlige hortensiafestivalen pynter også opp landsbyen på denne tida.

Siste kvelden har vi en festmiddag med passende viner i i vinkjelleren på overnattingstedet Casaremi. Det blir en  herlig reise i italiensk mat og vin.

Remi Arnesen driver overnattingstedet Casaremi. Sammen gir vi deg en festmiddag med mat og vin i kombinasjon.

Hvor: Bolsenasjøen og Acquapendente i Lazio. Ca. 2 timer nord for Roma med bil.

Målet er at du skal komme hjem med som en bedre vinsmaker med mye ny kunnskap, flotte minner og opplevelser, og påfyll av energi.

Blir du med?

LES MER OM BOSTEDET CASAREMI PÅ BLOGGEN TIL ELISABETH LINDER

Når: 11-15 juni 2020

Pris: Kr 8890 per person.

Det inkluder bl.a.: Fire overnattinger med frokost i dobbeltrom, en lunsj og to middager, smake 15-20 viner, besøke to vingårder, landsbymarked og festival. Transport under hele turen (programmet).

Vinlærer Anne Fredrikstad følger med på store deler av turen i Italia.  Elisabeth Linder er reiseleder og med på hele turen fra fly til og fra Bodø-Oslo-Roma.

Tillegg for enkeltrom: 400 kr per natt.

Fly: Billetter må bestilles og betales for på egenhånd.

Vi legger opp til transport fra Roma fra overnattingsted med avreise fra Bodø, avreise kl. 10:30, mellomlanding Gardermoen. Fra Oslo til Roma Fuimicino (DY 345) kl. 16:45 med ankomst kl. 19:55 i Roma.

Hjemreise mandag fra Roma kl. 11:10 – ankomst Gardermoen kl. 14:20 (DY 1873), avreise til Bodø kl. 17:45. Norwegian.

Er du raskt ute, bør du få rimelige flybilletter.

Betaling: Depositum/påmeldingsavgift kr 1000 ved påmelding. Resten forfaller senest 30 dager før reisen begynner.

Påmelding: Send e-post eller ring Det Gode Vinliv ved Anne Fredrikstad, fredrikstad.anne@gmail.com, telefon: 414 23 348.

Reisen forutsetter 8 deltakere.

Husk å påse at du har gyldig reiseforsikring.

Det Gode Vinliv er arrangør og medlem av Reisegarantifondet.

Mer om Anne:

Anne har sammen med sin mann drevet en liten vingård i Lazio i Italia i 10 år. Først, ved siden av full jobb som journalist i TV 2, men i 2017 gjorde hun vin til en heltidsgeskjeft. Anne har en utdannelse i vinproduksjon (European Wine Academy) og vinsmaking (WSET 3). Hun holder i dag vinkurs og arrangerer vinreiser. Gift med Bjørn Roger og har en sønn på 12 år.

«Målet mitt er at flere skal nyte, ikke bare drikke vin. Med kunnskap og øvelse kan vi alle kjenne aromaer som finnes i vin, og få så mye mer ut av det vi har i glasset.  Jeg gløder for å se spre vinglede og gi andre gode opplevelser». Anne.

 

 

Comments (2)

 • Elsker Italia- er interessert. Vet ikke om 11-15. Juni er mulig, men vil gjerne få tilbud om muligheter.

  Svar
  • Så hyggelig å høre! Kanskje vi kan ta en prat på telefon? Passer det i morgen fredag? Mitt telefonnummer er 41423348. Vh Anne

   Svar

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.