Skip to main content

Er du klar for årets store sprudlekveld? Her er forslag til gode bobler til nyttårsaften.

Jula er så vidt over før det er en ny fest. Kanskje hadde du musserende også i jula, til aperitif eller til julematen? Uansett, det er bare å sprette én eller flere igjen.

Det blir nok en nyttårsaften med begrenset antall gjester, men en liten fest kan vi jo uansett ha. I år går vi for musserende bobler på Champagnemetoden og norsk sider. I innlegget får du forslag til ni musserende fra både Frankrike, Italia, Australia, England og Tyskland, samt to sidere fra Norge.

Her er to av dem:

Louis Roederer Collection, Champagne, Frankrike. Varenummer: 6200801. Kr 500. Basis.


Innsmigrende duft av søt bakverk, delikat frukt av bakte epler og sitronskall. Fin syre. Godt med mye sitrus i smak. Fruktig og tørr. Lett, men sitrende mousse. Grønne epler, hvite blomster og sitronmarmelade i smak. Flott lengde med noe mineralitet, et florlett strøk av krydder og honning.

Druer: 40 % Chardonnay, 40 % Pinot Noir og 20 % Pinot Meunier.  91 poeng. Terningkast 6.

Fontanafredda Alta Langa Brut 2017, Piemonte, Italia. Varenummer: 13368101. Kr 210. Basis


Pen streif av hvite blomster, kjeks og frukt. God syre. Fyldig skummende mousse. Litt syrlig avslutning med grapefruktpreg. Sitter fint og ok lengde. Fint dette.


Laget på Metodo Classico (Champagnemetoden).

Druer: 70 % Pinot Noir og 30 % Chardonnay. 86 poeng.

Et alternativ er norsk sider, som øker i popularitet, både her hjemme og i utlandet. Logg deg inn, eller bli medlem for å lese om to av dem og flere musserende viner på Champagnemetoden.

For å lese denne artikkelen må du ha et medlemskap.


Trykk på linken for å kjøpe et medlemskap - Bli medlem her.
Hvis du allerede har et medlemskap,