Skip to main content

Velkommen til det gode vinliv!

Målet mitt er at flere skal nyte, ikke bare drikke vin. Med kunnskap og øvelse kan vi alle kjenne aromaer som finnes i vin, og få så mye mer ut av det vi har i glasset. Jeg gløder for å se spre vinglede og gi andre gode opplevelser

Liker du Italia, vin og har du lyst til å høre om livet på en vingård?

Her kan du følge med på hvordan det går med min drøm, livet på vingården, reiser i vinens verden, lære om vinproduksjon og få tips til nye viner i glasset.

Kanskje får du også inspirasjon til å følge din drøm!?

Bli med å dele vinglede

Liker du vin, men syns det er vanskelig å sette ord på det du lukter og smaker, og du skulle ønske du kunne mer om vin?

Det har du absolutt mulighet til. Jeg startet selv med blanke ark, og vet at det er mulig å bli en bedre vinsmaker og vinkjenner.

Jeg holder i dag vinkurs, foredrag og organiserer vinreiser, samt at jeg driver vinblogg og jobber frilans.

Ta gjerne kontakt om du er interessert i noe av dette, eller om du bare vil slå av en prat som enkeltperson, vinklubb, bedrift eller vennegjeng.

Send meg gjerne en e-post

Om meg

Jeg, Anne Fredrikstad, er journalist, driver denne vinbloggen og eier en liten vingård i Italia.

I januar 2017 bestemte jeg meg for å gi vinen enda mer tid. Etter 18 år med drømmejobben som reporter i TV 2, tok jeg en sluttpakke for å følge vindrømmen.

Min utdannelse innen vin er «Certificate in Wine, Wine Production and Enology» fra European Wine Academy og «WSET 3» fra the Wine & Spirit Education Trust.

Mer om meg i andre medier:

Podcastintervjuer:

DrinkFeed: VINPROFILEN – ANNE FREDRIKSTAD

TravelBeats: DET GODE VINLIV I ITALIA

Way2Go: ANNES ITALIENSKE VINGÅRD

Artikler: 

KK: – DU MÅ VÆRE LITT GAL

Avisa Oslo: ANNE TOK SLUTTPAKKE I TV 2 OG SATSET PÅ DRØMMEN

Novelfood: ANNES VINGÅRD

Way2Go: ANNES ITALIENSKE FARM

Vin og Brennevin: PORTRETTET – ANNE FREDRIKSTAD

Telemarksavisa: ANNE – SKULLE BARE KJØPE HYTTE

Kapital: VIN RETT FRA SKJERMEN

SE OG LES MER OM VINGÅRDEN VÅR HER

Som journalist har jeg vært så heldig å få reise verden rundt. Jeg har fulgt den norske kongefamilien på reiser i inn- og utland og dekket kongelige bryllup i hele Europa. I tillegg har jeg hatt et engasjement for og jobbet med temaer som livsstil, helse og bioteknologi.

Ved siden av full jobb i Norge har jeg dyrket vindruer og laget vin i Acquapendente i Italia. Det handler ikke bare om vin, men om møter og vennskap med nye mennesker, en annen kultur og livsstil.

En drøm blir til

I 2007 kjøpte min mann og min da 3 måneder gamle sønn og jeg det vi trodde var en hytte i Acquapendente i Lazio. Hytta var omringet av vinranker som tilhører eiendommen. Vi hadde ingen forkunnskaper om det å lage vin, kun en interesse og så en drøm å oppfylle. Heldigvis ble den tidligere eieren, Pierluigi Fioravanti, med videre for å lære oss. Men problemet var at vin på hans måte ikke appellerte til den norske gane eller reisen hjem til Norge. Vi har slukt det vi har funnet av informasjon om vinproduksjon og prøvd oss fram. Vi har bygget ny cantina (vinkjeller), kjøpt nytt vinproduksjonsutstyr og stelt med vinplantene etter beste evne. Jeg har også studert enologi og vinproduksjon ved European Wine Academy.

Fra drikkbar til god vin

Vi har nådd første mål om å lage en drikkbar vin. I august 2016 skjedde et lite mirakel. Vår venn meldte oss på den lokale vinkonkurransen.  Uten noen forventninger, flasket vi opp noe vin og leverte dem fra oss før vi dro hjem til skole- og jobbstart i Norge. En vakker kveld dukket en mms opp på telefonen hjemme i Norge. Vi hadde vunnet førsteplass i rødvin og kom på andre plass i hvitvin i klassen «ikke-profesjonelle vinmakere». Det ga ny inspirasjon. Sommer 2017 vant vi pris for våre hvitvin i samme konkurranse. 

Vinutdannelse i WSET

Nå er jeg i gang med en ny vinutdannelse. (WSET-utdannelsen i vin.) «Skal man lage god vin må man kunne smake god vin fra dårlig.» Hittil har jeg tatt  eksamen og blitt sertifisert både i WSET 2 på Kulinarisk Akademi i Oslo og WSET 3 i Firenze i Italia. 

Ønsker deg velkommen til å bli med på reisen Det Gode Vinliv!