Vinreiser – besøke vingården

Har du lyst til å bli med til Italia og besøke vingården vår?

Det ble innhøsting av druer også i år på vingården i Acquapendente i Italia. Aldri har det vært så lite, men kanskje blir det tidenes beste vin?

Det er så stille her på vår lille vingård som ligger helt nord i Lazio, rett på grensa til Toscana og Lazio. En ro som kun avbrytes av grynt fra noen villsvin eller noen rådyrbarn som roper på mor, rett utenfor gjerdet. Og selvsagt i blant duren av en traktor eller en motorsag fra oss eller en av de andre, små vinbøndene i området.

Vårt vinparadis ligger tre kilometer utenfor landsbyen Acquapendente, og den er er ikke så lett å finne fram til. Men det er helt i orden. Vi vil gjerne at besøkende lager en avtale.

Det var først i 2017 at vi åpnet gården for gjester, etter at Anne tok sluttpakke etter 18 år i TV 2 for å vie mer tid til druer og gårdsliv. En naturlig del av dette ble å organisere vinreiser og vinkurs.

Har du lyst på en liten omvisning hos oss, smake på vinene vi produserer mens du nyter stillheten og utsikten over Toscana?

Noen av gruppene jeg har hatt med på vintur i 2019. Ser det ut som vi har det gøy?

Er dere en gruppe (gjerne 6-8 personer), lager jeg gjerne et programforslag til en vintur til dette vindistriktet.

Dere får besøke både vår og andre vingårder i området. Mye god mat og vin, inngår selvsagt i reisen, og ikke minst skal vi ha det morsomt mens vi smaker og lærer om alt det vidunderlige druer kan bli til.

Turen kan kombineres med bad i varme kilder eller en dag på stranda i Bolsenasjøen.

Hva med å utforske naturen og delta på en av de lokale gå-turene som ender opp i en tre-retters italiensk lunsj med vin?

Slik som:

«Kirsebærturen» i mai/juni da naturen er i full blomst

«Påskevandring» med de første vårblomstene

«Høsttur» i september med de siste sommerblomstene

Eller få med deg en av de fargerike festivalene i området?

Se året på vingården

Kommer du i april og mai – får du se de første drueknuppene, i juni blomstrer de. I juli blir de til små harde kuler, mens i august skifter druene farge. I september fylles de med søt saft og i begynnelsen av oktober er det innhøsting, da blir druer til vin.

SE HER FOR MER OM VINGÅRDEN 

Er du glad i valmuer, ugress på vingården, så er det et eneste stort vilniss av rødt på gården på forsommeren, før vi luker!

Ellers har vi roser og lavendel fra vår til sen høst, blomsteraromaer du finner i vår rødvin, laget av druene Sangiovese!

Vi lager hvitvin og rødvin. Du finner oss to timer nord for Roma og to timer sør for Firenze.

Har du lyst til å smake?

Vil du vite mer om  hvordan andre har opplevd å besøke vingården vår? Les hva andre skriver.

BELLISSIMA VINGÅRDSBESØK  HOS ANNE

ANNES VINGÅRD

ANNES ITALIENSKE FARM

TA KONTAKT PÅ E-POST: FREDRIKSTAD.ANNE@GMAIL.COM ELLER TELEFON: 414 23 348.

Det Gode Vinliv er medlem i Reisegarantifondet. Det kan du lese mer om HER.