Skip to main content
Når sola varmer og naturen utfolder seg, er det sikkert - vi velger rosévin i glassene. Her er sommerens favoritter. Totalt 14 roséviner omtales.

For første gang har jeg selv laget en rosévin på vingården i Italia. Nå da jeg åpner opp vingården for grupper som er med på vintur og andre som vil komme på vinsmaking, har jeg ikke lenger bare hvitvin og rødvin å by på.

Selv er jeg positivt overrasket. Men jeg er spent på hva andre synes. Vi liker selvsagt ulike stiler. Kjenner du din? Her forteller jeg deg om forskjellige type roséviner og hvordan de er laget.

Kanskje vil du sammenligne noen? Jeg gir deg forslag til det også, slik at du kan finne en favoritt eller lære selv å kjenne forskjellen på roséviner laget på forskjellige druer, produksjonsmetoder og steder.

I innlegget får du høre om 13 roséviner både i basis og bestillingsutvalget. Dette er ett av innleggene som er for betalende abonnenter. Logg deg inn eller bli gjerne medlem om du ikke er det.
Til deg som ennå ikke har avgjort om du vil kjøpe medlemskap, men ønsker å følge vinbloggen uansett (ikke alle innlegg er bak betalingsmur) - her er en smakebit:

Salwey Rosé vom Spätburgunder 2022, Baden, Tyskland. Kr 279 (Bestilling)
Lakserosa, Tiltalende med noe røyk/mineralitet, godt bærpreg med rips og markjordbær. Sitter godt. Frisk i smak med noe salt. Sitter godt. Særdeles flott lengde. En lekker rosévin! Druene presses skånsom i en prosess som tar 8 timer. Deretter gjæres de på ståltank.
Druer: 100 % Spätburgunder. 89 poeng.

Georg Breuer Spätburgunder Rosé 2022, Rheingau, Tyskland. Kr 193 (Basis) 
Delikat og litt forsiktig Saftig og god med mye, søte bær, Likevel en fresh og moden vin. Her har vinmaker Teresa Breuer lagt til en slant rødvin på slutten, etter først å ha laget en blanc de noirs (hvitvin av rødvinsdruer). En behagelig og lett-likelig vin til kos eller terrassen.
Druer: 100 % Spätburgunder. 87 poeng. Miljøsertifisert produsert.

12 andre viner finner du i innlegget! Nyt sommeren!

For å lese denne artikkelen må du ha et medlemskap.


Trykk på linken for å kjøpe et medlemskap - Bli medlem her.
Hvis du allerede har et medlemskap,