Skip to main content

Hva gjør du når jobben blir borte og det du drømte om å gjøre plutselig virker så uoppnåelig og fjernt? Jeg håper du ikke gir opp, men ser på nye muligheter. Selv har jeg begynte å holde vinkurs på nett.

Det er noe med å være i jobb og få jobbe med det vi liker. Å holde vinkurs på nett var noe jeg ikke en gang hadde vurdert for få uker siden, mens nå er det blitt en viktig del av ukene mine og det gir meg glede.

Det er rørende å oppleve at folk, kjente og ukjente blir med på vinkurs på nett og å få gode tilbakemeldinger.

Hva gjør du når jobben blir borte og det du drømte om å gjøre plutselig virker så uoppnåelig og fjernt? Jeg håper du ikke gir opp, men ser på nye muligheter. Selv har jeg begynte å holde vinkurs på nett.

Tilbakemelding i sosiale medier fra en av deltakerne på vinkurs på nett- Noen lager også mat til vinene. Følg gjerne denne kontoen for mattips til vinene på kursene. Foto: Janne Stensland.

Fra full til tom kalender

Året var nøye planlagt og kalenderen var full. Du kjenner deg kanskje igjen? 2020 så lovende ut for Det Gode Vinliv. Jeg skulle arrangere vinkurs i Norge og vinreiser til Italia.

Først kom viruset, og så kom regjeringens historiske pressekonferanse som gjorde at året tok en brå vending.

Kanselleringer på kurs og reiser dominerte inn-boksen. For hver dag og e-post sank humøret.

Som selvstendig næringsdrivende er jeg vandt med at frykten om ikke å lykkes, ha nok arbeid og inntekter ligger på lur. Men nå ble følelsen av tristhet og sorg relativt overveldende, både på egne og andres vegne.

Nye ideer gir nye muligheter

En idé dukket opp da sønnen min fikk hjemmeskole. Om skole-elevene kunne møtes og undervises på digitale plattformer, kunne vel også vi gjøre det i vinverden?

Selv har jeg tidligere deltatt på Zoom til møter i mitt gründernettverk Fjellflyt, og startet opp her.

Erfaringen med å ha vinkurs på nett er bare positiv.

Kursene er små. Både i antall viner og personer. Vi kan se hverandre, prate sammen og opplevelsen er at det både er lærerikt og hyggelig.

HER FINNER DU MINE VINKURS PÅ NETT

Flere av deltakerne sier de foretrekker å sitte hjemme i egen stue å smake vin, og at det gir en større nærhet og interaksjon enn ved kurs der vi fysisk samles.

Prøv noe nytt

Vinkurs på nett kan vedvare eller være en aktivitet vi gjør i en spesiell situasjon. Den viktigste erfaringen er at det å forsøke noe nytt, ga positivt resultat.

Vi kan selvsagt bare gi opp, sette oss i sofaen og vente på at alle reglene fjernes slik at vi kan gjøre ting som før – eller vi kan forsøke å finne nye måter å jobbe, oppfylle drømmer og få inntekter.

Enn så lenge fortsetter jeg med å holde vinkurs på nett. Her fra kjøkkenet vårt i Oslo.

Følelsen som kom over meg etter det første vinkurset på nett var fantastisk. Jeg hadde jobbet, og det med noe jeg elsker å gjøre. Tristheten var borte. Nå kan jeg bruke tid på å planlegge kurs igjen, heller enn å bekymre meg.

Jeg deler dette med deg, både for å si til de av dere som hadde planer om å gå på ett av mine kurs der vi skulle møtes ansikt til ansikt, at jeg er lei meg for at det ikke blir noe av akkurat nå. Men du kan altså bli med på kurs på en annen måte.

Ikke gi opp!

Dessuten, håper jeg min historie kan inspirere også deg som har en drøm du er i ferd med å oppfylle, til å bevare troen og til ikke å gi opp!

LES MER: HVA SKAL TIL FOR Å OPPFYLLE DRØMMEN?

For det kommer andre dager og tider. Kanskje blir de ikke som før, men vi vil få og vi kan gi oss selv nye muligheter!

Hva gjør du når jobben blir borte og det du drømte om å gjøre plutselig virker så uoppnåelig og fjernt? Jeg håper du ikke gir opp, men ser på nye muligheter. Selv har jeg begynte å holde vinkurs på nett.

Bildet er fra en av deltakerne som var med på vinkurs på nett. Her blir vi kjent med druen Sangiovese og smaker på en ung og eldre vin på samme drue.

Det er tøffe tider og mye vi alle savner, men vi kan fortsatt oppleve glede og hygge.

Om du har lyst til å bli med på vinkurs på nett, finner du informasjon i denne gruppa på facebook og du er hjertelig velkommen!

Ønsker deg alt godt!