Skip to main content

Nye land, druer og distrikt. Det er fokus når Vinmonopolet lanserer nye viner i januar i hyllene. 

Nyttårsaften er så vidt over før jeg er tilbake på vinsmakingsrommet hos Vinmonopolet i Oslo. Det begynner med bobler. Gode bobler fra langt unna, Tasmania, helt sør i Australia. Men prislappen, disse vinene koster penger, som for øvrig gjør de aller fleste i slippet. Men det er også noen gode kjøp i rimeligere kategorier.

Å reise i glasset

Å smake seg gjennom de nye vinene som lanseres 12. januar, er som å legge ut på en reise over store deler av verden. Minner dukker opp fra steder jeg har besøkt, mens lengselen etter å besøke andre, ukjente vinregioner blir bare større.

Spesielt merker jeg meg vin fra Azorene. Der langt ute i Atlanterhavet på vulkanske øyer lager de vin. Madeira, øya som er berømt for hetvin, byr på en spennende rosévin.


Fra New York til Australia

Oransjeviner fra Kroatia og Slovenia. Vin fra New York til de sydligste vinregioner i Argentina og Australia. Spennende er det. Og vi er heldige som har dette utvalget i Norge.
En del klarer nok ikke beholde hylleplassen. Men akkurat nå er de her, og vi har muligheten til å smake nye druer og vintyper.

I innlegget kan du lese om 21 nye viner som kommer i hyllene på polet i
januar. Du må ikke eksperimentere. Det er vin her også fra kjente druer og distrikt.

For å lese denne artikkelen må du ha et medlemskap.


Trykk på linken for å kjøpe et medlemskap - Bli medlem her.
Hvis du allerede har et medlemskap,