Skip to main content

Kom, mai du skjønne, milde! Jeg klarer ikke la være. Vi lengter alle sammen, og krysser fingre for at «vårsangens mor» klinker til! Om ikke annet – til 17. mai. Her er mine forslag til de beste nye vinene i mai.

Musserende, rosé, hvitvin og noe rødt settes fram på bordene i smaksrommet ved hovedkontoret til Vinmonopolet i Bjørvika i Oslo. Det er tid for nye viner i hyllene. Nok en gang har jeg vært så heldig å få prøvesmake alle nyhetene, totalt 66 viner.

De er myntet på nasjonaldagen, grillvær, sjømat og vårens grønnsaksretter. 

Merk deg et par musserende på Magnum (1,5 liter) fra England, slik som den fra Hattingley. Det er også matvennlige Champagner, vin fra Australia, Douro i Portugal, Alsace i Frankrike, og rosévin fra Italia som innfrir.

Logg deg inn for å lese om vinene, eller bli medlem.

For å lese denne artikkelen må du ha et medlemskap.


Trykk på linken for å kjøpe et medlemskap - Bli medlem her.
Hvis du allerede har et medlemskap,