Skip to main content

Champagne, rosé, hvitvin og gode drikkeråd er blant de forslagene som noen av landets vineksperter har valgt som sommerens vintips, og delt med Det Gode Vinlivs lesere.


Endelig har varmen kommet til vingården i Italia. Men det er så varmt at vinen blir lunken kort tid etter at den er helt i glasset. Jeg putter en isbit i glasset, og ja, det blir forfriskende godt.

Er det greit med isbiter i vin?

Dette er ett av spørsmålene jeg stilte til mine vinskribent-kolleger under vår sommerfest. Den pågikk rett etter at vi hadde smakt nyhetene i basis i juli på Vinmonopolet.

LES MER: DE 10 BESTE SOMMERVINENE I JULI

Champagne, rosé, hvitvin og gode drikkeråd er blant forslagene som noen av landets vineksperter har valgt som sommerens vintips. Les dem her.

Mye god mat og drikke når vinskribentene samles til sommerfest.

Med telefonen i opptak, leverte flere av dem gode forslag til hva som er sommerens vintips – og disse får jeg dele med deg.

Sommerens vintips

Noen av de som uttaler seg, kjenner du kanskje fra før, andre ikke. Alle er verdt å følge. Vi har jo som kjent ulike preferanser når det gjelder vin.

Se videon med vintipsene HER på Instagram.

Liora Levi

er først ut med å gi sommerens vintips, og hun er vant til film. Hun er med i en internasjonal tv-serie om vin «Wine First» og snakker jevnlig om vin på God Morgen Norge på TV 2.

Simpsons Gravel Castle Chardonnay 2022, Kent, England. Kr 239

– Sommervinen i år er ikke Chablis, men den ligner ganske mye. Den er fra Kent i England. Den passer til all sjømaten du skal spise i sommer.

Geir Salvesen

tidligere vinjournalist i Aftenposten, nå frilans vinskribent og guide for vingrupper til Sør-Afrika, foreslår en vin som er enda rimeligere.

False Bay Chenin Blanc, Coastal Region, Sør-Afrika. Kr 149,90

– Dette er en fantastisk god vin fra Sør-Afrika. Den har en superb smak og den er rimelig.

Arnie Stalheim

fra Klikk.no går også for en hvitvin, men velger en fra Portugal.

Soalheiro Primeras Vinhas Alvarinho 2022, Portugal.  kr 249,90

– Den er bare så frisk og god, og har alt du trenger i en vin til sommeren.

 Gunhild Bjørnsti

Tara, er frankofil, og fikk nylig den gjeve utmerkelsen «den franske turistmedaljen». Hun kommer ikke overraskende med et fransk vintips.

Berne Inspiration Rosé 2022, Provence, Frankrike. Kr 219,90

– Jeg er veldig glad i Provence og roséviner. Og om jeg skal velge meg en rosévin, er det denne fra  Chateau Berne. Den har en klassisk og nydelig stil. Den er kjølig og duggfrisk.

Svein Lindin

Og skal du virkelig slå til, kan forslaget til Svein Lindin i Finansavisen, kanskje være noe?

Krug Grande Cuvée Brut, Champagne, Frankrike. Kr 2299,90

–Det som gjelder i sommer er Champagne, og den koster 2300 kroner. Krug Champagne skal du bare nyte, og ikke dele med noen, kun gi den til en du elsker.

PS: Vinen er utsolgt på bestilling, men inne på mange pol.

Gode råd i varmen

Trine Wiik-Lehmann

Et enkelt, men særdeles viktig sommervintips kommer fra vinjournalist Trine Wiik-Lehmann som skriver for en rekke medier:

– Drikk vann før og etter vinen!

Selv pleier jeg si: Ett glass vann per glass vin.

Champagne, rosé, hvitvin og gode drikkeråd er blant forslagene som noen av landets vineksperter har valgt som sommerens vintips. Les dem her.

Tom Amriati-Løvås og undertegnede på sommerfest.

Tom Amriati-Løvås

Det alle er enige i, er dette, som Tom Amriati-Løvås som driver Drinkfeed og omtaler vin i Nettavisen, nevner:

– Drikk det du liker og drikk gjerne mye av det. Men ikke for mye.

Ove Svendsen

Vinkelner og vinskribent Ove Svendsen, som blant også driver med digitale vinkurs som Det Gode Vinliv, har en gammel Bordeauxvin i glasset, men mener dette ikke er somerens vintips.

– I sommer skal du bare drikke friske viner, som du syns er nydelig. Om det er varmt, våg å putte isbiter i vinen. Alt er lov. Bare kos deg!

For flere vintips til sommerlige viner blant nyhetene i basis i juli, se mitt innlegg:

DE 10 BESTE SOMMERVINENE I JULI

Nå er det din tur, har du et  forslag til sommerens vintips?

Takk til alle vinkolleger for tips og sommerfest, og en ekstra takk til Merete Bøe i Dagens Næringsliv og Liora Levi for kokkelering, servering og hage!

Riktig god sommer, alle sammen!

 

Legg igjen en kommentar