Skip to main content

Salt, sjø, sol og sommer. Det er akkurat det juli-slippet på Vinmonopolet er myntet på. Her er mine forslag til nye viner i basis som er verdt å forsøke.

Juli er desidert den store sommermåneden for flesteparten av oss nordmenn, selv om jo denne «fellesferien» gjerne også går inn i august. Selv satt jeg meg på flyet allerede før Stankthans – før den planlagte pressesmakingen opp mot nye viner i hyllene i juli.

En kudos til polet for å gi meg og et par andre vinskribenter mulighet til å smake dem i forkant. Men jeg må innrømme at jeg fikk brynt meg. Vinene var nemlig romtemperert. Da kan de i alle fall ikke skjule noe, men det er en litt krevende øvelse.

Jeg fant uansett noen godbiter som jeg mener du bør prøve.

En stor glede var det å se at hele to viner fra Azorene er tatt inn i basis. De har begge vært i bestilling tidligere, men mye enklere når de er lett tilgjengelige i en hylle, ikke sant? Dog er de inne kun på de største polene, og de koster litt, men det er de verdt.
Begge er laget av António Maçanita.

Det er et godt fokus på hvitvin. Mange av dem passer til sjømat eller lette sommerretter. Rosèvin er også med og noe rødt.

Totalt har jeg plukket ut 8 nye viner.

For å lese denne artikkelen må du ha et medlemskap.


Trykk på linken for å kjøpe et medlemskap - Bli medlem her.
Hvis du allerede har et medlemskap,