Trenger du tips til vin fra taxfree? Her kommer 7 forslag.
Video Vintips

God vin fra taxfree – 7 vintips

Jeg har så vidt landet på flyplassen og noe av det første som møter meg er vin. Fristelsene er mange, men hvilke viner er et taxfree-kupp og kan vi få god vin fra taxfree?

Litt fortumlet og sliten etter reisen, men lykkelig over å ha kommet trygt fram, står jeg der foran stabler med vin. Jeg vet at bagasjen tar litt tid og tenker at jeg kan like godt ta med meg noen flasker, selv om jeg egentlig har nok å bære.

Lenger ned i saken får du tips fra en sommelier som jobber på Gardermoen. I denne filmen viser jeg deg mine valg av vin fra taxfree.

Når jeg kommer fra vingården vår i Italia har jeg ofte med meg egen vin som er godt innpakket i kofferten. Jeg liker å kjøpe med meg vin også fra reiser i andre land. Men en eller flere flasker vin fra taxfree butikken blir det ofte. Jeg har valgt meg ut en del viner i «billig-kategorien».

vin-tax-fre-anne fredrikstad

Her har du noen av mine favoritter:

La Motte Sauvignon Blanc, Sør-Afrika. Kr 109 (Hvitvin)
Denne er ypperlig som terrassevin på varme vårdager i solen. Fuglekvitter og tulipaner. Litt snacks og du har en fin seanse. Denne selges ikke på Vinmonopolet.

La Motte Cabernet Sauvignon, Sør-Afrika. Kr 159. Vinmonopolet kr. 270 (Rødvin)
En lett å like vin. Masse bær, krydder og eik. Denne sparer du 111 kroner på. Duften av denne får meg til å tenke på ferske, hjemmelagde kjøttkaker, men denne kan du drikke til mer enn det.

Duas Quintas, Portugal. Kr. 109. Vinmonopolet kr 178 (Rødvin) 
Morsom vin laget på tradisjonelle portugisiske druer. Denne er litt annerledes. Prøv å finne aromaer og smak på egenhånd. Jeg får lyst på kjøtt fra grillen.

Condado de Haza, Spania. Kr 149. Vinmonopolet kr 245 (Rødvin)
Vin laget av tempranillo-druer. Mørke bær og krydder. Hvilke kjenner du? Flasken kan godt legges i kjelleren noen år, men smaker også godt nå. Du sparer 100 kroner på å kjøpe den med deg hjem fra flyplassen.

Laroche Chardonnay, Frankrike. Kr 269 (3 liter) (Hvitvin)
Super å ha når du plutselig får uventet hagebesøk av hvitvinstørste venner. De røde valmuene på boksen minner meg om sommer i Italia selv om vinen er fransk. Tørr og frisk vin. Kjenn sitrusaromaene. Økologisk. Vinmonopolet har en Chardonnay på kartong fra samme produsent, men den er ikke økologisk kr 425.

FOR FLERE TIPS SE: RØDVIN PÅ TAXFREE – 9 VINTIPS

For tax-free er billig, tenker jeg, som flere rundt meg. Men er det egentlig det? Det er ikke alle vinene jeg kjenner, og noen selges ikke på Vinmonopolet, så det er vanskelig å vite. Noen viner kan jeg likegodt kjøpe på nabopolet, for de koster ikke noe mer der. Her kommer et intervju med Pär Edqvist, sommerlier og ansatt på Duty Free-butikken på Oslo lufthavn Gardermoen, og hans vinanbefalinger.

(Liker du filmene, husk å abonnere på kanalen på YouTube, om du ikke allerede har gjort det).

På vei ut av landet, kjøper jeg gjerne noe med til venner i utlandet. Norsk øl er alltid en populær gave. Det er også vodka laget av poteter og akevitt. Jeg introduserer det som norsk grappa. God tur og husk du kan ta med maks 6 flasker inn til Norge.

Comments (2)

  • Takk for tipsene 😊. Skal huske dette til neste gang vi lander.

    Svar
  • 👍😎

    Svar

Skriv en kommentar