Skip to main content

Mange nye sommerviner legges snart ut for salg. Jeg er så heldig å få smake mange av disse nye vinene i forkant. Målet mitt er å dele noen av dem med deg. Men hvilke nye viner skal jeg velge?

Vinimportører og Vinmonopolet inviterer til forhåndssmaking av de nye vinene som skal ut til norske vindrikkere i sommerferien. Noen viner har vært til salgs før, men har en ny årgang. Det er slettes ikke sikkert at den nye årgangen er like god som den forrige, så det er verdt en smak.

Nye naturviner fra Canada

Andre viner er på sin første reise til Norge. Blant nyhetene hos Vinarius er ufiltrerte naturviner fra det unge vinlandet Canada.

Mange nye sommerviner legges snart ut for salg. Jeg er så heldig å få smake mange av disse nye vinene i forkant. Målet mitt er å dele noen av dem med deg. Men hvilke nye viner skal jeg velge? Her er en gresk vin med sedimenter i bunn av flaska

Ser du det hvite flaket i bunn av flaska? Det er ikke farlig, men kanskje ikke så lekkert? Uansett, vinen smakte godt.

En vin har sågar såkalte tartariske sedimenter i bunnen av flaska. Jeg måper litt, for dette er bunnfall i vintønne jeg selv iherdig forsøker å unngå at å få i flaska. Se bildet over. Men vinen smaker faktisk godt!

Det er så mye annet. Som for tiden en av mine favorittdruer, den hvite Vermentino. En enkel blomst på etiketten indikerer hva som er i flaska. Har du ikke prøvd en vin av denne italienske druen? Gjør det i sommer!

Mange nye sommerviner legges snart ut for salg. Jeg er så heldig å få smake mange av disse nye vinene i forkant. Målet mitt er å dele noen av dem med deg. Men hvilke nye viner skal jeg velge?

Italiensk hvitvin fra vermentino-druen.

Hos Plus Vini står det færre nye viner framme, men for noen viner! Elegante, komplekse franske viner fra verdens aller dyreste vindistrikt, Burgund i Frankrike. Jeg trenger nesten ikke smake, det er en fantastisk opplevelse bare det å få ta en innpust. Jeg er stum av beundring av at det er mulig å lage så god vin.

Det er noe i dette med at du får det du betaler for!

En annen importør heller musserende vin fra Tasmania i Australia i glasset mitt. Det er ikke mulig å finne en feil eller kritisere vinen, men selv importøren hos Best Cellars erkjenner at det nok ikke er alle som blar opp 590 kroner for en flaske selv om den kun selges i Australia og i Norge.

Nye sommerviner fra Hellas

Det er i ferd med å bli en reise i vinens verden selv om jeg kun er i Oslo. Hos Engelstad blir jeg møtt av nye sommerviner fra Hellas. De har flere nyheter fra et gresk sortiment som er forunderlig lite i forhold til antall greske druer og nordmenns interesse for ferielandet og sommerviner i Hellas.

Mange nye sommerviner legges snart ut for salg. Jeg er så heldig å få smake mange av disse nye vinene i forkant. Målet mitt er å dele noen av dem med deg. Men hvilke nye viner skal jeg velge?

Anne Fredrikstad smaker på gresk vin. Foto: Helene Dyring.

Klarer ikke smake på alle

Vinene på disse smakingene er så mange. Jeg kjenner at jeg må være litt selektiv.  Jeg er innom flere importører, men må hoppe over både noen viner og importører. Neste ut er selveste Vinmonopolet. Min forrige smaking på Vinmonopolet var litt av en seanse. Den opplevelsen og vinene jeg omtalte da,  kan du lese om her.

Hvilke nye sommerviner frister deg?

Spørsmålet nå er hvilke nye viner skal jeg velge å omtale! Hva har du lyst til å høre om? Får du lyst til å smake eller høre mer om noen av disse jeg har vært innom her? Vil du helst ha tips til dyre og unike nye sommerviner, eller en rimelig og enkel hvitvin til reker på brygga? Vil du ha vin på flaske eller kartong som jeg omtalte i mai? Nå trenger jeg dine innspill!

 

 

 

 

 

 

8 Kommentarer

Legg igjen en kommentar