Skip to main content

Det er gått et halvt år siden jeg frivillig sluttet i fast jobb som journalist i TV 2 for å følge vindrømmen. Jeg elsker mitt nye liv. Men en sluttpakka varer ikke evig. Jeg må finne nye inntekter.

Egentlig hadde jeg planlagt å rydde i skap, lage fotoalbum til sønnen min, besøke venner og familie, gå mye på ski og lese noen gode romaner. Slik ble det ikke.

Komme i gang

Det tok ikke mange dagene etter min siste arbeidsdag før jeg satte i gang. Jeg googlet meg fram til hvordan jeg skulle starte en blogg og en youtube-kanal, og publiserte. I tillegg begynte jeg på en vinutdannelse. Å komme raskt i gang var også rådet jeg fikk fra karriereveiledere.

Er du en av dem som drømmer om en annen jobb, et annet liv? Drømmer er til for å oppfylles, mener jeg! Selv er jeg godt i gang med vindrømmen! Jeg elsker min nye jobb, men helt problemfritt er det ikke.

Jeg oppdaterer bloggen min på mobiltelefonen i Stavanger Ishall på ishockey-turnering med min sønn. Foto: Camilla Semmerud.

Å blogge har vært utrolig lærerikt og morsomt. Jeg elsker å skrive. Det var litt overraskende etter 20 år med å lage historier av levende bilder. Det har selvsagt vært tidkrevende. Jeg har jobbet minst like mye som da jeg var i fullt lønnet arbeid, om enn på en annen måte.

Savner jobben

Jeg må innrømme at det er dager jeg savner jobben som reporter i TV 2 Nyhetene. Ikke bare fordi den ga meg telefon, forsikring, pensjon og lønn, men arbeidsoppgavene, kollegene og de mange fine menneskene jeg har intervjuet.

Følge vindrømmen: Dronning Sonja takker Anne Fredrikstad som hoffreporter og ønsker lykke til videre.

I desember 2016 ønsket Dronning Sonja meg lykke til videre da det ble kjent at jeg ga meg som hoffreporter i TV 2 etter 18 år i jobben. Foto: Terje Bendiksby.

Men jeg har tatt et valg om å følge vindrømmen, og jeg liker min nye hverdag. Jeg møter mange nye inspirerende mennesker og jeg lærer så mye nytt. I tillegg har jeg hatt mulighet til å være mer på mitt vinparadis i Italia.

Jeg har også kjent på det å være alene og at ensomhet kan være godt.

Er du en av dem som drømmer om en annen jobb, et annet liv? Drømmer er til for å oppfylles, mener jeg! Selv er jeg godt i gang med vindrømmen! Jeg elsker min nye jobb, men helt problemfritt er det ikke.

Her setter jeg mobilkamera i opptak til en liten film som du kan se her på min YouTube-kanal.

Jeg har skjøvet tanken på inntekter foran meg, det samme med frykten for at jeg ikke skal klare det. Men disse tankene og følelsene begynner å komme opp til overflaten. Nå innser jeg at tiden er inne for å jobbe for å få oppdrag som gir meg inntekter samtidig som jeg følger vindrømmen.

Ikke gi opp det å følge vindrømmen

Jeg forsøker ikke å stresse eller bekymre meg, men å sette av tid og rom slik at det forhåpentligvis kommer noe nytt og spennende. Min erfaring er at jeg ikke kan vente på at noen skal oppfylle drømmen for meg, jeg må selv ta initiativ. Jeg har et ordtak:

Hvis du virkelig vil noe, og hensikten er god, så får du det til!

Og hva drømmer jeg om å gjøre? Jeg vil ikke gi opp å følge vindrømmen.  Jeg vil fortsette å blogge, men jeg vil gjerne utvide den. Min reise i vinens verden har så vidt begynt, og den reisen ønsker jeg å dele med deg. Kombinere vin og journalistikk, både i levende bilder og å skrive. Målet er å nå ut til enda flere! Jeg trenger ikke å bli rik av det, men inntekter som tilsvarer en vanlig lønn. Kanskje kan jeg også lage en tv-serie, om vin? Holde kurs om vin, på vingården? Mulighetene er mange.

Er du en av dem som drømmer om en annen jobb, et annet liv? Drømmer er til for å oppfylles, mener jeg! Selv er jeg godt i gang med vindrømmen! Jeg elsker min nye jobb, men helt problemfritt er det ikke.

Har du lyst til å smake vinen vår og få et lite vinkurs som her på vingården vår i Italia? Bli med meg på første smaking av 2016-årgangen her.

Det er ikke første gang jeg forsøker å oppfylle en drøm. Det tok tid og energi å få drømmejobben som journalist i TV. Men jeg fikk det til og i 18 år nøt jeg jobben som tv-reporter.  Med det i tankene vet jeg at

drømmer kan og bør oppfylles. Det kan bare ta litt tid og tålmodighet.

Har du noen forslag?

Min oppmuntring er også å se til andre som har fulgt sin vindrøm, og finne motivasjon i studier som viser at en stor andel av de lykkeligste menneskene er dem som følger drømmen.

Hva tenker du? Har du en drøm du forsøker å oppfylle? Har du allerede gjort det? Om du har noen gode råd eller forslag, så tar jeg dem gjerne i mot!

 

6 Kommentarer

 • May sagbakken sier:

  Les Alkymisten!?

 • Jannicke Alvær sier:

  Selvfølgelig må du tenke på alle muligheter !
  Kunne du hatt vinkurs for gjester ? Om du ikke kan innlosjere dem selv, er der noen i nærheten du kunne samarbeide med ?
  Du kunne laget et opplegg for vinsmaking og besøk hos andre (mer kjente) produsenter i nærheten. Kanskje kunne du tilbudt at en del av turen var å «jobbe » på vingården din ? Liksom, hjelpe til litt.
  Jeg, f.eks. skal reise til Alba med vinklubben min i september og håper jeg får til en avtale med en produsent hvor vi kan komme i vingården og SMAKE på en nebbiolodrue ! 🙂 Syns det er spennende å se virkeligheten, ikke bare store ståltanker 🙂

  Ønsker deg lykke til ! Ingenting er umulig så stå på ! 🙂

 • John Viste sier:

  Modig og tøft gjort. Jeg er i en brytningsfase selv i livet. Skjer mye spennende i livet mitt. Bl.a nygift med en mann fra Kroatia/Milano som nå bor i New York. Pendler mellom disse byene og Stavanger. Så ja…lytt til drømmene og våg og lev.

Legg igjen en kommentar