Skip to main content

En sitrende følelse av glede fyller meg under årets vinkonkurranse. – Nå er dere klare til å ta vinen ut på markedet, sier sommelier Claudio Sarti mens han tar av folien som dekker vinen som kåres til den beste i kommunen.

Hele dagen er jeg litt hektisk, opp mot en vinkonkurranse jeg deltar på i kveld. Det hjelper å skrive om det her på bloggen min, og så lese alle som kommenterer og ønsker meg lykke til. Samtidig øker forventningen. Kan vi virkelig vinne to år på rad?

Den årlige vinfestivalen i landsbyen vår Acquapendente i Italia samler vinprodusenter fra regionen og flere steder i Italia. Landsbybefolkningen kan smake på viner som er vanskelig å finne i de lokale butikkene. Festivalen tilbyr også ikke-profesjonelle vinprodusenter i kommunen å bli med i en blindtest. Jeg har levert inn vår nyeste hvitvin og rødvin som vi laget i fjor høst.

Hurra - vi vant årets lokale vinkonkurranse i Acquapendente i Italia

Det er på Piazza Fonte del Rigombo det skjer. Hvite duker og glass settes fram. Fire ulike hvitviner og seks rødviner dekket med aluminiumsfolie helles i glassene til tre sommelierer (vinkelnere). Jeg aner ikke hvilke viner som er mine. Jeg prøver å gjette på fargen da vinen helles i glassene, se på ansiktsutrykkene til de tre som lukter og smaker, men jeg må vente. De bruker lang tid, diskuterer og sender en flaske av gangen bort. Til slutt står det en flaske av hver igjen.

Hurra - vi vant årets lokale vinkonkurranse i Acquapendente i Italia

Juryen

Endelig skjer det. Folien på flaskene tas av. Jeg ser håndskriften min på flaska og møter blikket til Claudio Sarti i det han sier navnet mitt. Det er nesten ikke til å tro. Vi har vunnet førsteplassen for beste lokale hvitvin i årets vinkonkurranse.

Jeg vinkes fram og forteller på stotrende italiensk om vinen og om oss. Jeg angrer på at jeg ikke forberedte meg. Det var så mye fint jeg kunne sagt. Men jeg er rett og slett litt målløs.

Hurra - vi vant årets lokale vinkonkurranse i Acquapendente i Italia

Vinen vår sendes rundt på bordene til de som vil smake.

Konkurransen har hjulpet flere små vinprodusenter til å komme ut på markedet med vinen de har laget. Nå er det deres tur, for i fjor vant dere i kategorien beste rødvin og i år hvitvin, sier Sarti.

Det ligger mye hardt arbeid bak det å lage vin. Noen dager lurer jeg på om det er verdt det. Men nå har jeg fått nytt mot og energi. Vi fortsetter å lage vin her på vår lille vingård i Acquapendente i Italia og vi skal feire at vi er i ferd med å oppfylle drømmen.

32 Kommentarer

Legg igjen en kommentar