Skip to main content

Mange har spurt om å få smake vinen jeg lager. Men foreløpig må du til vingården vår i Acquapendente i Italia for å få med deg en flaske. Nå håper jeg du kan få kjøpt min vin Vinmonopolet. Først steg er å la en vinimportør få smake.

Jeg er på vei til et møte som kan være av avgjørende betydning. Kristian Georg Klem var en av medstudentene mine da jeg tok vinkurset WSET 2 på Kulinarisk Akademi i vinter.

Jeg var den eneste på kurset som laget egen vin. Det pirret interessen til Kristian, som gjerne ville smake. Men som de fleste andre som spør om å få prøve vinen min måtte jeg fortelle at utvalget av vinen min i Norge er lite. Det består kun av noen få flasker jeg klarer få med meg hjem i kofferten. Nå har han invitert meg til et treff.

Kanskje slipper du å dra til Italia for å smake vinen min, men heller kjøpe min vin på Vinmonopolet? Nå er jeg i kontakt med en vinimportør.

Sist gang jeg traff Kristian var da vi feiret at vi var ferdig med vineksamen.

–  Jeg syns det er så spennende med det du gjør. Å lage vin er også min drøm. Om jeg ikke kan gjøre det selv, tenker jeg at jeg i alle fall kan forsøke å hjelpe deg slik at du kan selge vin på Vinmonopolet, sier Kristian Georg Klem.

Kanskje slipper du å dra til Italia for å smake vinen min, men heller kjøpe min vin på Vinmonopolet? Nå er jeg i kontakt med en vinimportør.

Med meg til møte har jeg smaksprøver, en flaske hvitvin og en flaske rødvin, begge fra 2015-innhøstingen. Dersom han liker dem og jeg klarer å selge flaskene på forhånd, kan han være villig til å importere.

Vi lager flere hundre liter vin i året, som står på fat i Italia og som i hovedsak drikkes der, eller gis bort til venner og bekjente. Tenk om jeg kunne selge den og alle dere som spør om å få smake kan kjøpe min vin på Vinmonopolet. Det kribler i hele kroppen min.

Kan drømmen min gå i oppfyllelse? Jeg tør nesten ikke håpe!

Selv om vinen har vunnet en lokal vinpris i Italia, betyr det ikke at en vinimportør med en profesjonell nese og gane liker vinen min. Venner som har besøkt vingården vår i Italia og smakt vinen, har rost den. Men jeg stoler ikke helt på dem. Det er som å spise middag hos andre. Selvsagt sier du at maten er god! Noe annet ville være uhøflig.

Dersom vi i det hele tatt skal få vinen til Norge og selge min vin på Vinmonopolet er det mye som må plass av papirer og registreringer. Det er så mange avgifter og kostnader at det er til å bli svimmel av, og vinen blir sannsynligvis ikke rimelig.

Kanskje slipper du å dra til Italia for å smake vinen min, men heller kjøpe min vin på Vinmonopolet? Nå er jeg i kontakt med en vinimportør. Kristian Georg Klem driver Klems Vinhus, han importerer vin ved siden av full jobb. Det er en lidenskap han har. Noen viner han importerer er slagere, andre sliter han med å selge. Selv om han leverer aldri så god vin på Vinmonopolet, er det ikke lov å markedsføre vin her til lands, og dermed får ikke en gang vindrikkerne vite at vinen er i salg.

Klem mener jeg kan ha et godt utgangspunkt. Det er mange som følger bloggen min.

Spørsmålet er om du er villig til å kjøpe min vin på Vinmonopolet og betale for den?

Etikett-jobben har blitt enda mer aktuell. Jeg er utrolig takknemlig for alle innspillene jeg har fått etter innlegget:  HAR VIN MANGLER ETIKETT. Flere kunstnere og designere har også tilbudt meg hjelp og kommet med nye forslag til etikett. Jeg er rørt og egentlig enda litt mer forvirret. Mulighetene er så mange.

Foreløpig har jeg fått flest stemmer på dette bildet under.

Kanskje slipper du å dra til Italia for å smake vinen min, men heller kjøpe min vin på Vinmonopolet? Nå er jeg i kontakt med en vinimportør.

Jeg er spent på hva som er i flaskene jeg har gitt bort. Mye kan gå galt. Kan vinene jeg ga ham være «korka» eller kan noe annet feil skjedd under flasking eller transport? Vinene våre er nesten som naturviner å regne. De er ikke filtrert, de er ikke tilsatt noe, bortsett fra en ørliten dose sulfat, og de er dermed sårbare for alt fra temperatursvingninger til reisefeber.

Jeg venter spent på tilbakemelding!

12 Kommentarer

Legg igjen en kommentar