Skip to main content

For en glede å komme til vingården. Druene er så fine og jeg forbereder innhøsting av druer.  I lyset av en nesten full måne kjørte vi i natt inn på vingården. Jeg forsøkte å se på druene, men det var for mørkt. Med morgensola skvatt jeg opp, men gikk ikke rett ut.

For en glede å komme til vingården vår i Italia. Druene er så fine og jeg forbereder innhøsting av druer. I morgen skal årets druer høstes og bli til vin.

Jeg så med engstelse ut av vinduet, og utsatte å gå ut til vinmarken. Først en kopp kaffe.

Tenk om alle druene var overmodne eller råtne?

Med kaffekoppen i hånda gikk jeg ut. Da så jeg det, flotte druer,  fortsatt i god behold.

For en glede å komme til vingården vår i Italia. Druene er så fine og jeg forbereder innhøsting av druer. I morgen skal årets druer høstes og bli til vin.

De grønne er blitt gyldne og stråler i dagens første solstråler. Selv de røde druene er i takt. Det er bare å gå i gang. Nesten alt tas ut av cantinaen (vinkjelleren). Den skal kostes og vaskes. Det skal også alt utstyret vi skal bruke de neste dagene. Plukkebøtter, gjæringsdunker, pumpe og presse. Min mann er i gang før meg.

For en glede å komme til vingården vår i Italia. Druene er så fine og jeg forbereder innhøsting av druer. I morgen skal årets druer høstes og bli til vin.

En del av utstyret er tungt, jeg klarer ikke flytte det alene. Jeg kjenner på takknemlighet over at vi er flere. Det er også varm sol og 23 grader. Jeg måler sukkeret på druene med refraktometer.

For en glede å komme til vingården vår i Italia. Druene er så fine og jeg forbereder innhøsting av druer. I morgen skal årets druer høstes og bli til vin.

Det jeg måler er perfekt sukkernivå. Alle druene er over 20 brix. Engstelse er snudd til optimisme. I morgen tidlig skal det plukkes og jeg skal sprette en av flaskene med bobler jeg kjøpte med meg på Tax Free på vei til vingården vår i Acquapendente i Italia.

Men først, vi forbereder innhøsting av druer og nyter årets siste dag med druer på vinstokkene.

4 Kommentarer

Legg igjen en kommentar