Skip to main content

Det ble innhøsting av druer også i år, med masse følelser underveis. Rekordlite druer er nå satt til gjæring. Kanskje blir det tidenes beste vin? Jeg ser utover vinmarken. Nylig blinket de i blått, gult og grønt. Nå er det kun grønne blader igjen med noen få oversette drueklaser igjen på vinstokkene. Det ble innhøsting av druer også i år på vingården i Acquapendente i Italia. Aldri har det vært så lite, men kanskje blir det tidenes beste vin?Gleden var stor over å se at det var druer å høste etter en usedvanlig sesong da vi ankom vingården vår i Acquapendente i Italia tidligere denne uka. Det ble innhøsting av druer også i år på vingården i Acquapendente i Italia. Aldri har det vært så lite, men kanskje blir det tidenes beste vin?Vi gikk i gang med årets innhøsting av druer med godt mot. Før lunsj plukket vi alle de hvite druene. Andre år har vi høstet dem over noen dager. Det ble innhøsting av druer også i år på vingården i Acquapendente i Italia. Aldri har det vært så lite, men kanskje blir det tidenes beste vin?Druene ble knust og presset, for så å bli pumpet over i gjæringsfat ved hjelp av venner som var med på sin første innhøsting av druer. Det ble 300 liter most. Betraktelig mindre enn tidligere år, men mer enn nok for oss. Det ble innhøsting av druer også i år på vingården i Acquapendente i Italia. Aldri har det vært så lite, men kanskje blir det tidenes beste vin?Sammen med venner og vår «italienske familie», feiret vi med den ferske druemosten og vinen fra i fjor i glassene, samt en stor og god lunsj tilberedt av vår gode venninne Fiorella. Det ble innhøsting av druer også i år på vingården i Acquapendente i Italia. Aldri har det vært så lite, men kanskje blir det tidenes beste vin?Sola er fortsatt usedvanlig varm slik den har vært hele dette året, og som bidrar til at innhøsting av druer går raskere og gir mindre vin både for oss og store deler av Italia. Det skrev jeg om HER.Det ble innhøsting av druer også i år på vingården i Acquapendente i Italia. Aldri har det vært så lite, men kanskje blir det tidenes beste vin?

Ny dag med innhøsting av druer

Dagen etter er det de røde druene som skal plukkes. Mens våre norske plukkere synger og ler i det strålende været, kjenner jeg et stort vemod. Det er hele rader uten en eneste klase, etter at det en natt i april kom en sjelden frost som tok flesteparten av de nye skuddene på rødvinstokkene. Likevel klarte noen planter seg og det ble røde druer. Tårene renner da jeg forstår hvor få de er. Det ble innhøsting av druer også i år på vingården i Acquapendente i Italia. Aldri har det vært så lite, men kanskje blir det tidenes beste vin?På et normalt  år ville det vært 500 til 1000 liter. Vi har plukket kun 100. Det er så lite at det ikke går i pressa, hvilket betyr at det kan bli umulig å lage rødvin. Det ligger så utrolig mange timer med jobb og kjærlighet i denne vinmarken. Et helt års arbeid uten resultat!? Men så, vår italienske venn Pierluigi ringer rundt til sine venner. Det ble innhøsting av druer også i år på vingården i Acquapendente i Italia. Aldri har det vært så lite, men kanskje blir det tidenes beste vin?Dagen etter kommer han med en liten presse han har fått låne av en venn. Nå står det to tønner med druemost til gjæring, en hvit og en rød. Totalt 400 liter most etter årets innhøsting av druer. Vårt beste vinår ga oss 3500 liter. En trøst er at dette gjelder også for våre naboer. For noen av dem er dette mye verre enn for oss, for de lever av å lage vin. Vi har også fortsatt flere hundre liter god vin i cantinaen fra tidligere år som vi kan nyte. Det ble innhøsting av druer også i år på vingården i Acquapendente i Italia. Aldri har det vært så lite, men kanskje blir det tidenes beste vin?Innhøsting av druer 2017 ga oss mindre most enn noen gang før, men kanskje blir den vår aller beste!? Det neste nå er at mosten begynner å gjære slik at den blir til vin. Jeg føler igjen på takknemlighet, glede og forventning.

Legg igjen en kommentar