Skip to main content

Endelig kom det jeg har ventet på lenge, en ny vintittel. Spørsmålet er om jeg klarer la denne nye kompetansen gi meg mot til å fortsette å følge drømmen.

Det er gått ti måneder siden jeg valgte å satse på å følge drømmen. Nå er jeg kommet til et punkt hvor jeg spør meg selv igjen, hva skal til for at jeg klarer å fortsette å følge drømmen og oppfylle den? Jeg har notert tre stikkord:

Lidenskap, mot og kompetanse

Lidenskap for vin og å formidle denne, det ligger i bunn. Mot også, selv om jeg innrømmer at jeg har dager da jeg sliter litt med å ha mot til å fortsette og tørre ta steg for å nå ut til enda flere og få nye inntekter. Så var det kompetanse? Den har jeg jobbet mye med i år.

Du husker kanskje at jeg var noen uker i Firenze i Italia i mai og studerte vin (WSET 3)? Hvis ikke, kan du lese om det HER. Resultatet på vineksamen er endelig kommet.

Hva skal til for å følge drømmen? Lidenskap, mot og kompetanse er viktig for min vindrøm. Nå har jeg fått en ny tittel WSET 3 sertifisert. Den kan gi meg nye muligheter!

Det var et intenst kurs med et stort pensum, en krevende eksamen med blindsmaking av vin, samt hovedfokus på en drue, Torrontes, som det stod lite om i lærebøkene.

LES MER: VIN AV TORRONTES

Jeg var redd jeg måtte ta eksamen på nytt. Men jeg klarte det. Jeg bestod med karakteren «Passed with merit». Det er hakket under forrige eksamen da jeg fikk toppkarakter «Passed with distinction» i WSET 2, som jeg tok på Kulinarisk Akademi i Norge i vinter.

LES MER: LYKKEN OVER MITT FORRIGE VINDIPLOM

Hva skal til for å følge drømmen? Lidenskap, mot og kompetanse er viktig for min vindrøm. Nå har jeg fått en ny pin og tittel WSET 3 sertifisert. Den kan gi meg nye muligheter!

Her er min nye pin. Det er den jeg viser fram på bildet over. Ikke lett å få øye på.

Nå har jeg nok ett vindiplom og en vinpin, samt en ny tittel. Jeg har også fått en logo jeg kan bruke på nettstedet mitt, visittkortet eller lignende, ifølge WSET.

Vise fram kompetanse på visittkort

Hvilken betydning har det egentlig å ha et visittkort? Trenger man det i 2017? Nei, hevder noen. Ja, sier andre og viser bla til at et visittkort gjør at man fremstår mer profesjonell. Jeg har også flere ganger opplevd at folk har spurt meg om jeg har et kort, fordi de ønsker informasjon om bloggen min eller å kontakte meg senere, men jeg har ikke hatt ett å gi bort.

Hva skal til for å følge drømmen? Lidenskap, mot og kompetanse er viktig for min vindrøm. Nå har jeg fått en ny tittel WSET 3 sertifisert. Den kan gi meg nye muligheter!Etter at jeg sluttet i TV 2, har jeg ikke hatt et eget visittkort. Det har stått på «ting å gjøre-lista» en stund. Den nye tittelen ga meg støtet jeg trengte for å få det gjort. Endelig har jeg bestilt og kortene er mottatt. Ser du en feil? Jeg så den rett og slett ikke før den kom i posten.

Kompetanse gir selvtillit og muligheter

Hva står egentlig denne vintittelen for? Jo, det betyr at jeg har mer kompetanse om verdens druer, vin, smaking og vinproduksjon, i tillegg til den faktiske erfaringen med å lage vin i Italia. Det er opp til meg hva jeg vil bruke den nye tittelen og kompetansen til. Mulighetene er mange.

Forhåpentligvis kan denne tittelen ta meg et skritt videre, ved å gi selvtillit og mot, slik at jeg gjør det som skal til for å oppfylle drømmen.

Skulle du være interessert i den samme utdannelsen som jeg nå har tatt og tror den kan være noe for deg, ta gjerne kontakt! Jeg bidrar også med råd og innspill om du trenger det, for å følge drømmen du bærer på.

Legg igjen en kommentar