Skip to main content

Lyst på et lite vinkurs med sprudler før jul? Hva med å smake noen musserende viner før dere drar ut på julebord eller under førjulstreffet i vennegjengen?

Desember er årets store sprudlemåned. For det er da vi kjøper aller mest musserende vin, ifølge salgstall fra Vinmonopolet. Det fine med musserende vin er at det er den mest matvennlige vinen. I tillegg smaker det godt og boblene gjør noe med oss.

Lyst på et lite vinkurs med sprudler før jul? Hva med å smake noen musserende viner før dere drar ut på julebord eller under førjulstreffet i vennegjengen?

Vi har smakt på mange musserende viner på vingården i Italia, selv om vi ikke lager det selv, kun rødvin og hvitvin.

Siden vi kjøpte vingården i Italia i 2007 har jeg tatt en rekke vinkurs og vinutdannelse. Jeg har gjort det for å lage drikkbar og god vin. Det har betalt seg for vi har vunnet en lokalpris for vinen.  Men vinutdannelsen har jeg også tatt for å lære å smake og nyte det som er i glasset, for å forstå det som ligger bak: druens reise til å bli vin i ulike deler av verden og for å kunne lære dette bort videre til andre.

Lyst på et lite vinkurs med sprudler før jul? Hva med å smake noen musserende viner før dere drar ut på julebord eller under førjulstreffet i vennegjengen?

Her er jeg på besøk på en vingård i Lombardia i Italia og smaker den musserende Franciacorta-vinen i august 2017. Det kan du lese mer om HER.

Min reise i vinens verden er langt fra over. Desto mer jeg lærer, jo mer nytt og spennende finner jeg. Det er tusenvis av ulike druer og enda flere viner. Det lages vin i stadig flere land. Visste du at det er vingårder også i Thailand og India?

Dere som har fulgt meg på bloggen, vet at jeg er veldig glad i bobler, selv om jeg ikke lager det selv. En musserende vin kan være så mye. Det dukker stadig opp nye sprudleviner fra utradisjonelle vindistrikt og druesorter.

Noen er søte og vil gjerne ha en kake, andre tar deg rett ut til havet, en vil du ha med til toppen av fjellet og en annen setter høytidsstemning!

Nå har jeg lyst til å dele noen av dem med deg! Ta kontakt da, så kan vi ha en sprudlende seanse sammen! La oss ha det gøy mens vi smaker på ulike bobler i glasset! Det fine er: Jeg kan komme til dere!

Lyst på en musserende vin allerede nå, før vi tar vinkurs med sprudler?

Her er tre forslag:

Sanger Terroir Natal Blanc de Blancs Grand Cru, Champagne, Frankrike. 300 kr

Hva med en ekte Champagne? Denne er ny på Vinmonopolet i november og laget av 100 prosent Chardonnay-druer.

Rund, delikat, litt søt og behagelig på nesen, men en tørr vin. Typeriktig i munn med epler og litt sitrus. En anelse kjeks. Denne varer lenge!

 

Léonce Bocquet Crémant de Bourgogne Brut, Burgund, Frankrike. 140 kr. 

Du syns Champagne koster for mye, men har lyst på en vin som ligner? Denne er også laget på Chardonnay, men i tillegg har den også Pinot Noir-druer og noen Aligoté  og Gamay.

Den minner om de franske bakevarene i en Champagne. Her er det både eple og croissant.

 

 

Torres Santa Digna Estalado Rosé Brut, Maule, Chile. 119,50 kr.

Den mer ukjente druen, Pais har vært dyrket i Mexico og Chile siden conquistadorene kom fra Spania for mange hundre år siden. Nå har Chilenerne laget en musserende vin av druen.

Smak bær, frukt og urter! En lett-likelig vin med en vakker rosa farge. Sjekk prisen! I tillegg så er den Fair for Life sertifisert! Det betyr at den skal være basert på prinsipper som etisk, rettferdig og bærekraftig.

 

Gleder meg til å høre fra deg og til vinkurs med sprudler!

Kontakt meg på fredrikstad.anne@gmail.com eller på telefon: 414 23 348

Foretrekker du vin uten bobler? Ja, jeg har kurs om både røde og hvite viner også!!!

SE FLERE SPRUDLEVINTIPS:

7 FORSLAG TIL BOBLER

FEIRER MED ITALIENSK CHAMPAGNE

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar