Skip to main content

De tre ordene: vin, ishockey og Zuccarello har en betydning. Mats Zuccarello har nå utgitt en vin, han er profesjonell ishockeyspiller og min sønns idol. Det påvirker det gode vinliv.

I mange år har min drøm vært å bo et skoleår på vingården i Italia. Ønsket var at sønnen min, Sigurd, kunne gå på italiensk skole, slik at han lærte seg flytende italiensk, mens jeg kunne følge hver eneste dag av vingårdens kretsløp.

Dette skulle skje i 5. klasse. Det er ett av de beste tidspunktene da barn kan lære språk best, leste jeg en gang. Men nå går han i 5, og han tilbringer 7 dager i uka i ishockeyhallen på Jordal i Oslo.

Vin, ishockey og Zuccarello har betydning for vår familie og det gode vinliv. For Zuccarello er ikke bare ishockey-spiller, han har nå utgitt en vin.

Det var for to år siden at det skjedde. Min sønn møtte New York Rangers-spilleren Mats Zuccarello under en trening på Jordal. Sigurd ble bergtatt. Han hadde fått et idol. Han ville bli som ham.

Vin, ishockey og Zuccarello blir til

Da jeg var på en vinmesse i høst og lette etter vin til sopp, kom jeg over en flaske vin fra Italia med Zuccarellos navn på. Som vininteressert hockeymor vekket den oppsikt, og jeg spurte mannen bak vinen en mengde spørsmål. Tore Sandsmark er vinimportør og i familie med den berømte ischockey-spilleren.

  • Hvilket forhold har Mats Zuccarello til vin?

– Han er glad i god mat og god vin. Vi har opp gjennom årene hatt gode middager med vin til og på grunn av hans italienske aner har vi hatt mest fokus på viner herfra.

  •  Er det bare et salgstriks å kalle opp en vin etter ham?

– Ikke bare et salgstriks, vi har holdt på med prosjektet i tre år og han syntes dette kunne være en god idé for å hedre den italienske siden av familien, som han er veldig stolt av og glad i.

Vin, ishockey og Zuccarello har betydning for vår familie og det gode vinliv. For Zuccarello er ikke bare ishockey-spiller, han har nå utgitt en vin.

Tore Sandsmark fra Best Cellars viser fram vinflaska med Zuccarellos navn.

Sandsmark forteller også at ishockeyspilleren har vært med på å bestemme hva som er i flaska.

– Under prosessen har vi fått sendt opp tankprøver på forskjellige blends, hvor han har smakt og vært med på å velge hvilken vi blend vi til slutt endte opp med. Målet var en ren, ærlig, ukomplisert, smaksrik vin med noe kompleksitet som appellerer til mannen i gata.

Zuccarello 36 Barbera d’Asti 2015, Piemonte, Italia. 150 kr.

En frisk og fruktig vin med mye bær og litt ville urter. Spenstig syre. Lett å like. Den kan drikkes alene, men også til mat. En vin du bør drikke nå, ikke lagre. Om jeg likte den? Ja, jeg gjorde det. En lett og god vin med fin karakter.

Laget på 100 prosent Barbera-druer.

FOR FLERE VINTIPS SE: NYE VINER PÅ VINMONOPOLET – RIMELIGE OG GODE VINER

Vin, ishockey og Zuccarello –  en suksess

Vinen ser absolutt ut til å ha appellert. Den ble lagt ut til salg 1. september, da i bestillingsutvalget. To måneder senere finnes den i 21 butikker. Det må bemerkes at flesteparten av butikkene ligger i hockeydistrikt, som Oslo, Asker, Sarpsborg, Hamar og Stavanger.

Jeg fortalte om vinen til sønnen min. Han ble selvsagt imponert. Sigurd er jo selv oppvokst på vingård, han storkoser seg der, har høstet druer siden han begynte å gå, og han syns vin lukter godt. Men å få ham til å ta et års avbrekk fra favorittsporten, det er vanskelig. For han vet at om han skal bli som sitt idol, må han fortsette å trene mye.

Mamma, jeg savner Italia og kan godt bo der et år, men da må det være et sted der de har ishockey.

Vin, ishockey og Zuccarello har betydning for vår familie og det gode vinliv. For Zuccarello er ikke bare ishockey-spiller, han har nå utgitt en vin.

Bildet har hedersplass på veggen, og min sønn har også møtt sitt idol igjen og fått autograf.

Betydningen av ordene vin, ishockey og Zuccarello for meg er å innse at jeg nok ikke får oppfylt drømmen om å bo ett år på vingården i løpet av min sønns skolegang. De har verken shøytehall eller ishockey i vår italienske landsby, eller noen annen by i nærheten.

Vin, ishockey og Zuccarello har betydning for vår familie og det gode vinliv. For Zuccarello er ikke bare ishockey-spiller, han har nå utgitt en vin.

Ishockeymål på vingården: Sigurd har eget hockeymål på vingården i Italia. Det måtte vike noe under årets innhøsting av druer.

LES MER: INNHØSTING AV DRUER 2017 – EN EMOSJONELL KARUSELL

Sigurd og Zuccarello er heldige. De har en lidenskap, de får gjøre det de liker og som de føler mestring i. Jeg er også heldig, for jeg har mulighet til å være mye på vingården og drive med min vinlidenskap, selv om vi ikke bor der på heltid. Ikke alle drømmer kan realiseres eller oppfylles, men deler av dem kan

Har du noen slike drømmer som du føler er vanskelig å oppfylle, men som kanskje likevel kan oppfylles delvis?

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar