Skip to main content

Det er tid for årets nyttårsfeiring med bobler. Ja, de to hører gjerne sammen mens vi takker for året som har gått og ønsker det nye velkomment. Her er noen av mine favoritter.

Nyttårsaften er ett av årets høydepunkt for min del. Ja, jeg er veldig glad i musserende vin og fyrverkeri,  men det er ikke bare derfor. Det er tid for refleksjon.

I løpet av året går ofte dagene litt av seg selv med hverdagsliv og rutiner. Dét er vel og bra. Men vi er også så heldige, mange av oss, at vi har muligheten til å påvirke hvordan vi ønsker at livet skal være og hvordan vi fyller dagene, samt med hvem.

Nyttårsfeiring med bobler hører sammen for de fleste av oss mens vi takker for året som har gått og ønsker det nye velkomment. Her er noen av mine favoritter til musserende vin på nyttårsaften. Foto: Pixabay

Nyttårsaften kjenner jeg på takknemlighet over alt det positive jeg har i livet mitt, de gode opplevelsene og erfaringer jeg har hatt det siste året. Samtidig ser jeg på stjerneskuddene og ønsker at det fine fortsetter og at det kommer nye gode opplevelser i det nye året.

Nyttårsfeiring med bobler hører sammen for de fleste av oss mens vi takker for året som har gått og ønsker det nye velkomment. Her er noen av mine favoritter til musserende vin på nyttårsaften. Foto: Anne Fredrikstad

Feirer med bobler på vingården: Vi har vært så heldige å smake mange ulike musserende viner på gården vår i Italia det siste året.

Nytt år – nye muligheter

Selv ser jeg at det nye året kan gi meg mange nye muligheter. Men for at jeg skal klare å gripe dem, må jeg kvitte meg med noe av det gamle som ikke fungerer, slik som tidstyver og uvaner. Jeg forsøker velge ut hvilke drømmer og muligheter jeg skal satse på, og setter opp noen store og noen mindre mål. Noen av dem skal du snart få høre mer om, for forhåpentlig kan også disse berøre deg i positiv forstand. Men først er det nyttårsfeiring med bobler.

Takk for 2017 – skål for 2018

Jeg ønsker å takke deg som har fulgt meg det siste året, for vennskap som har vart og mange nye fine bekjentskaper! Jeg håper at vi holder kontakten også i 2018!

La oss sammen skåle for det nye året, uansett om du har nyttårsfeiring med bobler fra sprudlevann eller musserende vin laget av fermenterte druer eller epler. Husk gjerne på dette også, det at drikken i det hele tatt har havnet i ditt glass, er en drøm som går i oppfyllelse for den eller dem som laget den.

Om du trenger noen forslag til nyttårsfeiring med bobler, får du her  noen av mine favoritter fra 2017. Jeg ønsker deg et riktig godt, nytt år!

Fratelli Berlucchi Casa delle Colonne Franciacorta Brut Riserva 2011, Lombardia, Italia. Kr 210.

Et veldig fint og nytt bekjentskap. Den er laget på champagnemetoden, og har både fin syre, herlige elegante bobler, aroma og smak av brød og eple, og en god lengde.

Da jeg skulle feire at jeg hadde fått startet opp vinbloggen kom denne vinen i glasset mitt. Det er mange mye veldig gode musserende viner fra dette lille vindistriktet i Lombardia i Italia. I år har jeg også vært så heldig å få besøke denne sprudleperlen. Dessverre er de fleste vinene herfra som selges i Norge, på bestillingsutvalget. Men denne finnes på mange pol. Relativt rimelig er den også til Franciacorta-vin å være.

Alexandre Bonnet Grand Réserve Brut, Frankrike. Kr 260 (75 cl) og kr 560,00 (150 Cl)

Dette er en god og rimelig Champagne. Den er også lett å få tak i. Her er det eple, sitron og litt kjeks. Den er fyldig og rund med flott farge.

Det er mye god Champagne og mange av dem koster, men det er noen få som klarer levere til under tre hundre kroner. Dette er en vin som har vært på markedet en stund. Jeg hadde nesten glemt den før jeg fikk den servert i et juleselskap.

Åkre Gard Edel Eplkesider, Hordaland, Norge. Kr 70 (37 cl) og kr 140 (75 cl).

Denne norske sideren laget på Gravenstein-, Aroma- og Discovery-epler har heldigvis kommet på mange pol. Den har kun 6, 5 prosent alkohol. Aroma? Ja, epler selvsagt. Den har en fin syre og passer godt til mat, samtidig som den er rund nok til at du kan nyte et glass alene.

Gården kom med sin første sider for kun to år siden. Da jeg smakte den i vår ble jeg imponert. Den minner faktisk litt om vin selv om det er epler                                                                      og ikke druer.

Delorme Crémant de Bourgogne Rosé Brut, Burgund, Frankrike. Kr 160.

Lekker rosa farge og et godt alternativ til Champagne. Masse røde bær, epler og noe bakst. 100 prosent Pinot Noir-druer. Fruktig og frisk og lekker farge i glasset!

Crémant er kanskje det nærmeste du kommer Champagne. Druene er de samme, bare fra et annet distrikt. Produksjonsmetoden er også lik de edleste dråpene, men prisen er langt lavere.

 

La Tordera Otreval Valdobbiadene Prosecco Superiore 2016, Veneto, Italia. Kr 178.

Prosecco er nordmenns sprudlefavoritt på polet. Det settes fram paller av rimelige og helt OK Prosecco-viner til de store sprudlehøytidene. Vanligvis er de ikke min favoritt, men alt til sin tid. Denne skiller seg ut. Den er sukkerfri, frisk og behagelig. Aroma av grønn frukt og litt blomster.

 Sanger Terroir Natal Blanc de Blancs Grand Cru, Champagne, Frankrike. Kr 300. 

Denne Champagnen var ny på Vinmonopolet i november og laget av 100 prosent Chardonnay-druer.

Rund, delikat, litt søt og behagelig på nesen, men en tørr vin. Typeriktig i munnen med epler og litt sitrus. En anelse kjeks. Denne varer lenge!

Håper du har funnet noe som passer til din nyttårsfeiring med bobler – hvis ikke

LES MER: FOR FLERE TIPS TIL MUSSERENDE OG ANNEN VIN I GLASSET

GODT NYTT ÅR!!!

2 Kommentarer

Legg igjen en kommentar