Skip to main content

Det er snart to år siden jeg satt i gang med reisen «Det Gode Vinliv». Det å oppfylle drømmen er tema da jeg gjester min tidligere arbeidsgiver. Har du en drøm du ønsker å oppfylle i det nye året? Her er noen av mine erfaringer og tips.

Det er lillejulaften og jeg er på min gamle arbeidsplass i TV 2 for å snakke om mitt nye liv. Det vekker minner om den dagen for snart to år siden da tårene rant mens jeg gikk ut fra stedet jeg hadde jobbet i 18 år. Det var helt frivillig, likevel var det trist å forlate det kjente og trygge, gode kolleger og det som var min drømmejobb i mange år.

Det er snart to år siden jeg satt i gang vinreisen "Det Gode Vinliv". Det å oppfylle drømmen er tema da jeg besøker min tidligere arbeidsgiver og er gjest på TV 2 Nyhetskanalen lillejulaften . Har du en drøm du ønsker å oppfylle i det nye året? Her er noen av mine erfaringer og tips.

Fint å bli sminket: Tidlig søndag morgen er det betryggende at TV 2 har sminkør før jeg skal inn med søvnige øyne i et lyssatt studio.

Mine tidligere kolleger, Morten Sandøy og Kjetil H. Dale dukker opp på skjermen, sammen med bilder fra vingården vår i Italia. Selv sitter jeg i et studio i Oslo og snakker inn i et kamera mens jeg er direkte på Nyhetsmorgen på TV 2 Nyhetskanalen.

Jeg forteller om prosessen, om at jeg først drev gården ved siden av full jobb før jeg tok det store spranget og gjorde vin til en heltidsgeskjeft, og om vinen vår som har vunnet lokal pris.

Det er snart to år siden jeg satt i gang vinreisen "Det Gode Vinliv". Det å oppfylle drømmen er tema da jeg besøker min tidligere arbeidsgiver og er gjest på TV 2 Nyhetskanalen lillejulaften . Har du en drøm du ønsker å oppfylle i det nye året? Her er noen av mine erfaringer og tips.

En liten film viser arbeidet vi gjør mens vi høster druer på vingården i Italia. Foto: Karen Ingrid.

Minuttene går så raskt og jeg har forberedt noen budskap. Temaet vi skal snakke om er «å oppfylle drømmen». For ved årets slutt er det fint å ta en oppsummering av året og planlegge året som kommer.

Hva ønsker du å oppnå i det nye året? Har du en drøm – og hvordan kan du oppfylle den?

Jeg har en del erfaringer etter å ha startet for meg selv som jeg gjerne vil dele med andre som vil gjøre forandring i livet. Kanskje det ikke det handler om en stor livsforandring som å slutte i jobben, men om mindre mål som å ta en reise eller gi hverdagen et annet innhold?

Det er gjerne slik under et intervju at man ikke rekker si alt det man ønsker. Jeg ville gjerne få fram at jeg holder vinkurs og organiserer vinreiser. Jeg erfarer at det ikke er lett å følge medieråd jeg har gitt andre.

LES MER: RÅD TIL DEG SOM SKAL INTERVJUES

Det aller viktigste jeg ønsket å meddele er mine råd til deg som ønsker å oppfylle drømmen. Jeg har derfor samlet dem her:

HVA SKAL TIL FOR Å OPPFYLLE DRØMMEN:

Personlige egenskaper:

Er du sosial, trenger du å jobbe sammen med andre eller jobber du godt på egenhånd? Er du strukturert og har du energi å legge inn i ditt prosjekt?

Kompetanse:

Hvilken faglig kompetanse trenger du for å oppfylle drømmen? Mangler du noe, sørg for å ta et kurs eller lær deg det du trenger. Selv tok jeg en videreutdannelse innen vin.

Økonomi:

Har du råd til investere i ditt prosjekt? Flere banker tilbyr hjelp til gründere. Det finnes også gründerstøtte/stipend fra blant annet Innovasjon Norge og NAV. Kan du spare penger på forhånd eller gå ned i forbruk? Kanskje kvitte deg med bilen eller selge noe du ikke trenger?

Inntekter:

Finnes det et marked for det du ønsker å drive med som kan gi deg inntekter? For egen del, har det hjulpet å holde vinkurs og organisere vinreiser.

Bruk sosiale medier:

Benytt Facebook, Instagram eller andre sosiale medier til å spre informasjon om din nye virksomhet. Det handler ikke om hvor mange følgere du har, men om å nå dem som deler din interesse.

Nettverk:

Er det noen i din omgangskrets du kan samarbeide med eller som du kan søke råd hos? Min erfaring er at de fleste mennesker liker å bli spurt og deler gjerne sin kompetanse.

Følg hjertet, ikke frykten:

Roper hjertet «Ja, dette vil jeg!», så vet du at det er det rette. Er du redd, er det en helt normal følelse når du skal inn i noe ukjent.

Velg noen få rådgivere:

Mange har en mening om valget ditt. Pass på å søke råd hos noen få som du stoler på.

Ta ansvar:

Ikke vent på at noen gir deg en mulighet, ta selv ansvar for at livet ditt går i den retningen du ønsker.

Vær åpen:

Nye muligheter kan dukke opp og de kan gjøre at drømmen endrer seg underveis.

Jeg har skrevet om det å følge drømmen tidligere her på bloggen, om de første erfaringene med oppstart og om det å markere og feire fremgang. For meg er denne vinbloggen en del av dette. Har en drøm du ønsker å oppfylle i det nye året? I så fall ønsker jeg deg lykke til og håper du våger forsøke oppfylle drømmen.

Drømmer kan oppfylles, men det kan ta litt tid, hardt arbeid og tålmodighet

 

En kommentar

Legg igjen en kommentar