Skip to main content

Er du på jakt etter en sprudlevin som kun legges ut for salg i et begrenset antall flasker? Ja, da bør du vurdere en av disse nye musserende fra England og Champagne.

6. juni er det vinslipp på spesialpolene av musserende fra England og Champagne. Jeg har smakt en del av dem som legges ut for salg. Se nederst i saken for omtale av mine favoritter.

Vinene må bestilles

Engelskmennene har inntatt det norske markedet, men fortsatt er utvalget begrenset. Nå kommer det derimot en rekke nyheter, men de legges ikke ut i basis. De må du bestille, eller handle dem på ett av landets få spesialpol.

Mer om hvordan du kjøper vinene, og hele lista, se her. 

Britiske bobler vinner over Champagne

Britene har tatt opp konkurransen med Champagne og flere musserende fra England har vunnet over Champagne i blindtesting, sist under 2018 Sommelier Wine Awards, da de britiske boblene fikk flere gullmedaljer enn de franske.

Britisk vin er ny for mange av oss, selv om de har lange tradisjoner. Det er først de siste tiårene at britene har produsert vin på Champagnemetoden (annengangsgjæring i flaske) og med bruk av de tradisjonelle Champagnedruene (Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier).

LES MER: KONGELIG VINDEBUT

Er du på jakt etter en eksklusive musserende fra England eller Champagne? Her er forslag til noen viner som kommer i et begrenset antall flasker torsdag 6. juni.

Musserende fra England øker

Kvaliteten og prisene øker. Det gjør også mengden. De siste tre årene har det vært en tredobling i produksjon, ifølge den britiske vinorganisasjonen WineGB. Samme organisasjon setter Norge som et viktig marked for musserende fra England.

– Engelske vinprodusenter kjøper nå opp eplehager for å plante druer, sier Vinmonopolets produktsjef Per Mæleng under pressesmakingen.

Er du på jakt etter en eksklusive musserende fra England eller Champagne? Her er forslag til noen viner som kommer i et begrenset antall flasker torsdag 6. juni.

Vintage Champagne

Fra Champagne er det flere gode viner, spesielt i den anerkjente årgangen 2008. De fleste Champagner er en blend av flere årganger (NV som betyr Non Vintage), og det er kun i spesielle år og derfor en liten andel av Champagne som er årgangsvin (Vintage).

Er du på jakt etter en eksklusive musserende fra England eller Champagne? Her er forslag til noen viner som kommer i et begrenset antall flasker torsdag 6. juni.

En av mine favoritter fra Champagne som ikke koster alt for mye.

Noen av flaskene fra Champagne kommer i et svært begrenset antall, og noen koster godt over 1000 kroner flaska. I dette innlegget har jeg valgt å omtale de av vinene som ligger under tusenlappen. De fleste er lagringsvennlige, men drikker også godt nå.

Er du på villig til å betale mer for det DN omtaler som legendariske Champagner fra en av de beste årgangene noensinne, se her.

Musserende fra England:

Wiston Estate Cuvée Brut 2009, West Sussex, England. Kr 441. Varenummer: 11026801 (240 flasker)

Å, dette lukter godt. Det er så det sprer seg en en vakker vind med nydelige hage- og blomsterdufter, som minner meg om akasieblomsten, aroma beskrevet HER.

Her er modne gule epler, pene gjærtoner fra brioche og mineraler. Tydelig sitruspreg og høy syre. Dette er godt. En av mine favoritter.

En sjelden årgangsvin i musserende fra England fra 2009.

Hambledon Classic Cuvee Brut NV, Hampshire, England. Kr 342,50   Varenummer: 11026801 (132 flasker)

En vin som dufter av søte kaker, nøtter, smør og eple. Fint autolysepreg. I smak er det en markant syre med fruktige og aromatiske toner som i lukt. Velbalansert. Deilig denne og god pris!

Nye Timber Blanc de blancs Brut 2013, West Sussex, England. Kr 620  Varenummer: 11027301 (180 flasker)

Kompleks og innbydende. Modne epler, nøtter, litt smør og bakst i duft og smak. Flott integrert syre. Svært velbalansert. Smaken varer lenge!

Godt, men en litt dyr musserende fra England.

Hattingley Reserve Brut NV, Hampshire, England. Kr 350  Varenummer: 10157601 (132 flasker)

Nok en kompleks vin med hvite blomster, søte epler med en liten dæsj sitron og gjærbakst. Innbydende. Velbalansert og deilig ettersmak. Fin lengde.

Musserende fra Champagne:

Henriot Brut 2008, Champagne, Frankrike. Kr 650. Varenummer: 11032101 (480 flasker)

En tydelig moden Champagne (har 8 år på bunnfall) med smør, fersk toast og nøtter. Men det er også godt fruktpreg av modne epler. Flott balanse og god syre. Nydelig rett og slett! Godt kjøp!

En Champagne i anledning husets 200-årsjubileum. Drikk nå eller lagre!

Heidsieck Brut 2008, Champagne. Frankrike. Kr 749. Varenummer: 11036101. (600 flasker)

Sitrus, krydder, modne epler, vanilje og noe mineraler. Flott balanse i smak med både litt røykpreg, krydder og søt frukt. En syrefrisk og kompleks vin med en svært god lengde.

Denne er ikke lett å glemme. Gir meg et velbehag!

Billecart-Salmon Brut 2008, Champagne, Frankrike. Kr 700. Varenummer: 11024001 (360 flasker)

Her er det mye godt å lukte på. Røde epler, aprikos og blomster. I smak kommer det også epler, nystekt brød og sitrus. Sitter godt og varer lenge. Pen, delikat og litt feminin. En fin, fin Champagne.

Bergere Cuvee Prestige Brut 2009, Champagne, Frankrike. Kr 550. Varenummer: 11034701 (120 flasker)

Rund, rik og kompleks duft av nøtter, vanilje og krydder. Mye god smak – fint sitruspreg som går over i  søt, moden frukt, krydder og ristede nøtter. Herlige brusende bobler. Nyt nå eller lagre!

En deilig Champagne fra et mindre kjent vinhus og en annen god årgang – 2009.

 

 

Legg igjen en kommentar