Skip to main content

Vin og Bocelli er ofte en kombinasjon på mine vinturer. I sommer fikk vi erfare at uansett om det planlegges, kan det dukke opp overraskelser.

Musikk ved Andrea Bocelli høres ofte på vår vingård, spesielt ved solnedgang. Det hender også at musikken er en del av programmet på mine vinturer.

Når jeg lager forslag til program, legger jeg inn de fineste stedene, vinene og opplevelsene jeg selv liker i området. Det betyr ofte at jeg har et standardopplegg som jeg vet leverer.

Vin og Bocelli er ofte en kombinasjon på mine vinturer. I år ble kombinasjonen ikke helt som planlagt verken med vingårdsbesøk eller under årets utekonsert med Andrea Bocelli i Toscana i Italia.

Ett av mine favorittsteder å jobbe fra PC’en på vingården.

Men i sommer har jeg hatt et par nye opplevelser, og jeg måtte improvisere.

Hjelp – klarer vi så mange gjester?

Først var det gruppa jeg trodde var 20-30 personer som ville besøke vingården, men som endte med nærmere 50 personer.

Vin og Bocelli er ofte en kombinasjon på mine vinturer. I år ble kombinasjonen ikke helt som planlagt verken med vingårdsbesøk eller under årets utekonsert med Andrea Bocelli i Toscana i Italia.

For å lage nok mat til alle, fikk vi kjørt inn en stor pizzaovn med lastebil og kran til vingården.

Vin og Bocelli hørte også med. Ved solnedgang spilte vi tradisjon tro Bocelli. Det ble en vakker seanse med takknemlige og lystige gjester – og nok pizza og vin til alle.

Vin og Bocelli er ofte en kombinasjon på mine vinturer. I år ble kombinasjonen ikke helt som planlagt verken med vingårdsbesøk eller under årets utekonsert med Andrea Bocelli i Toscana i Italia.

Samme artist skulle prege neste vingruppe, men på en annen måte enn jeg hadde planlagt.

Vin og Bocelli over flere dager

Vanligvis er lengden på mine vinturer 4 dager. Denne gruppa var her i en uke.  Program ble utvidet og vi utforsket ikke bare vin her i Lazio, men vi dro også til Toscana der vi smakte vin mens vi lyttet til utvalgt musikk til vinene.

Vin og Bocelli er ofte en kombinasjon på mine vinturer. I år ble kombinasjonen ikke helt som planlagt verken med vingårdsbesøk eller under årets utekonsert med Andrea Bocelli i Toscana i Italia.

Besøk hos vingården Casato Prime Donne i Montalcino, Toscana.

En av hovedattraksjonene for turen var kombinasjonen vin og Bocelli – utekonsert med Andrea Bocelli på hans hjemsted Lajatico i Toscana.

Jeg har vært her to ganger før, og det har alltid vært varmt og tørt. I år kom det derimot mørke skyer på himmelen. Jeg kjøpte inn regnponchoer til alle, men hadde virkelig ikke trodd de skulle brukes. I tillegg, hadde jeg helt vin på plastflasker, da det ikke er lov å ha med glass inn på konserten, og jeg hadde også lagt sandwicher i kjølebagen.

Uanmeldt uvær

Men mens vi ventet i kø for å komme inn på uteteateret, kjente vi dryppene som raskt ble til et kraftig regnvær. Folk rundt oss hadde akkurat rukket å bli klissvåte, da beskjeden kom om at konserten var utsatt.

Tilbake på parkeringsplassen, et nyslått jorde, ble vi møtt av et uventet show. Mange biler hadde sunket ned i det som i løpet av kort tid var blitt til en myr.

Mens vi ventet på hjelp til å berge ut bilen, fant vi bord og stoler under et tre. Vinen og maten kom godt med. Det ble en uforglemmelig opplevelse og mye latter.

Positiv innstilling

Heldigvis hadde min vingruppe godt humør og de hadde fortsatt noen dager før de skulle hjem til Norge. De var åpne for at vi endret programmet for vinturen og to dager senere var på plass igjen. Med vin i plastglass nøt vi en nydelig seanse med opera, ballett og lys i mange farger.

Noen ganger blir ikke ting som planlagt. Likevel ble det minnerike og fine opplevelser på begge disse arrangementene.

Mer om vin og Bocelli: Visste du at familien Bocelli også lager vin? Vinene kan du lese mer om på en annen vinblogg. 

Etterlengtet gave på plass

Pizzaovnen står her fortsatt. For den var så dyr å frakte at vi like godt kjøpte den. Den har vi ønsket oss siden vi giftet oss på vingården for fire år siden, og den ble betalt med pengene vi fikk i bryllupsgave.

Bryllupet var for øvrig første gang vi serverte egen vin i selskap, og spilte Bocelli ved solnedgang for gjester.

Lite ante jeg den gang at bryllupsfesten bare var begynnelsen på flere kommende arrangement på vingården, og at dette skulle bli en del av jobben min.

Vin og Bocelli er ofte en kombinasjon på mine vinturer. I år ble kombinasjonen ikke helt som planlagt verken med vingårdsbesøk eller under årets utekonsert med Andrea Bocelli i Toscana i Italia.

Jeg ser meg tilbake på sommerens arrangement som har minnet meg på at selv om ikke alt går etter planen, behøver ikke det være negativt.

Hva med deg, har du hatt noen uventede situasjoner i sommer?

 

 

2 Kommentarer

  • Helge Grundstad sier:

    Hei Anne. Høres ut som en variert sommer hos dere. Jeg var en uke i Albania, og ble forbauset over hvor god vin de hadde der. Ikke alt selvfølgelig,, men mange gode både hvit og rød. Jeg har planer om å besøke noen vingårder, men høstferien er kanskje en travel tid for dere? . Ha en fin høst mvh Helge Grundstad

Legg igjen en kommentar