Skip to main content
Det er tid for årets første vinslipp. Her er noen av favorittene blant nye viner på polet, i hyllene fra 8. januar.

Klassiske viner

Det er en hovedvekt på klassikere - viner på de kjente druene Chardonnay og Pinot Noir i januarslippet av nye viner på polet, og flesteparten er fra druenes prestisjefulle hjemdistrikt, Burgund. Som kjent er dette ett av verdens mest ettertraktede vindistrikt, og prisene er deretter. 2021

Gode kjøp

Men det er også rimeligere viner som er gode kjøp. Legg merke til noen italienske viner, en rød Bordeaux, hvitvin på drua Aligoté fra Burgund, samt rødvin fra Sør-Amerika.

I innlegget finner du smaksnotater på 16 nye viner som er nye av året i hyllene på polet. Her er to italienske viner:

Argiolas Vermentino 2019, Sardinia, Italia. Varenummer: 5308501. Kr 152,50 (test)
Vermentino er en av mine favorittdruer på italiensk hvitvin. Dessverre er de sjeldent å se i hyllene på polet. Her settes altså en ut. Denne er litt tropisk med melon, mango, fersken og litt appelsinblomst.  Balansert syre. God og rund i smak. Knusktørr og litt krydder på lenge. Fin til krydret sjømat med og uten pasta. Druer: 100 prosent Vermentino. 84 poeng. Mye vin for pengene!

Brandini Filari Corti Langhe Nebbiolo 2018, Piemonte, Italia. Kr 240
Innbydende duft av blomst, kirsebær, nyper og noe tobakk. Det føres pent videre i smak. Behagelige, men litt tørre tanniner. Delikat og saftig. Til lyst kjøtt, pasta og pizza. Druer: 100 prosent Nebbiolo. 88 poeng.  Godt kjøpt! 

I innlegget får du smaksnotater på 14 viner til, samt mer vinstoff. Logg deg inn om du allerede er medlem, eller bli medlem slik at du får lest om alle vinene. 2021

Det Gode Vinliv bruker mye tid på pressesmakinger og på innlegg slik at jeg kan dele kunnskap om vin og vintips med deg. God fornøyelse!

For å lese denne artikkelen må du ha et medlemskap.


Trykk på linken for å kjøpe et medlemskap - Bli medlem her.
Hvis du allerede har et medlemskap,