Skip to main content

I februar er det tradisjonen tro Burgundslipp og «kaos» på landets spesialpol. Men i år har polet også satt ut viner fra Burgund i basis. Her er et knippe viner du kan teste mot vin fra populære California.

Det ser nærmest ut som det ingen ende vil ta, økningen i popularitet og pris på viner fra det franske vindistriktet. Rimelige er heller ikke vinene i det lille «burgundslippet i basis».

Er det slik at ingen kan lage så gode viner på druene Chardonnay og Pinot Noir som i deres franske hjemdistrikt, eller blir druene også til noen av verdens beste viner i USA?

Les mer om nye viner fra Burgund i 2018-årgangen og om noen amerikanske viner, samt hvorfor jeg foreslår at du sammenligner dem i artikkelen.
Her får du en liten smakebit:

De Saulx Volnay Vielles Vignes Les Parcellaires 2018, Burgund, Frankrike. Varenummer: 12506201. Kr 470,50


En pen symfoni av bær, blomst og krydder. Sitter godt og tett. Lettere ferske, men tørre tanniner. Snev av noter som kaffe og sjokolade som nok vil komme fram bedre med tid.
Dette kan bli vakkert om den får noen år i kjelleren.
Druer: 100 % Pinot Noir. 89 poeng for nå.

Tyler Santa Barbara County Pinot Noir 2019, California. USA. Varenummer: 3521401. Kr 317 (Basis)


Fruktig med bringebær og solbær. Noe blomst og vanilje. Pent lag krydder med nellik, noe jordsmonnspreg og røyk. God syre. Saftig med en del krydder og kakao i smak. Lette tanniner. Fin lengde.
Druer: 100 % Pinot Noir. 89 poeng.

Flere viner finner du innlegget. Logg deg inn eller bli medlem.

For å lese denne artikkelen må du ha et medlemskap.


Trykk på linken for å kjøpe et medlemskap - Bli medlem her.
Hvis du allerede har et medlemskap,