Skip to main content
Det går mot lysere tider. Det preges også slipp av nye viner i mars. Her er forslag til 18 viner som settes i hyllene fra 5. mars. 

Vi er der hvor en ny årstid kjemper i takt med vinteren som som ikke vil gi helt slipp. Men det er lys i sikte og flere steder i landet har det i det siste vært en forsmak av vår. Det merkes også i de nye vinene i mars som kommer i butikkene.

Vinmonopolet har som vanlig fokusområder. Blant nye viner i mars får drua Pinot Gris, eller kjent som Pinot Grigio i Italia oppmerksomhet. Her er viner fra både Frankrike, Italia, New Zealand og USA på drua, som gjør det mulig å sammenligne hvordan drua gjør seg i ulike klimaer.

En raritet er at du nå får viner fra et bittelite vindistrikt i Portugal. Colares ligger rett vest for Lisboa og lager viner som er svært lagringsvennlige. En musserende vin fra Canada lyser også opp.

Av de 49 vinene som kommer på landets pol, har jeg plukket ut 18 viner som jeg mener er gode kjøp. Ni hvitviner, sju rødviner og en musserende. Håper de faller i smak!

Logg deg inn om du er medlem, eller kjøp et medlemskap for å lese dette innlegget og andre vinartikler.

For å lese denne artikkelen må du ha et medlemskap.


Trykk på linken for å kjøpe et medlemskap - Bli medlem her.
Hvis du allerede har et medlemskap,