Skip to main content

Trenger du forslag til vin som gir stemning av påske i glasset?  Her er forslag til 16 viner, samt en oppskrift på en knallgul, italiensk risotto. 

Det er som om bakken pynter seg selv til påske på vingården i Italia. Tepper av små, gule blomster åpner seg i vårsola, mens vinstokkene fortsatt «sover». Eller ikke helt. Da jeg sitter under pergolaen som nå kun består av brune grener, kjenner jeg et drypp.
Trenger du forslag til vin til påske? Her er forslag til 16 påskeviner, samt en oppskrift på en knallgul, italiensk risotto.


Det er sevja som begynner å stige i vinstokkene.

Så hva er påske i glasset?

I innlegget får du forslag til ulike viner, noen har påskestemning i farge, andre på etiketten eller i aroma. Det er vin på flaske og kartong, egnet til påskelammet, kyllingen, risotto, solveggen eller når du bare vil ha et glass.

Her er to av dem:

Bellavista Franciacorta Alma Cuvée Brut, Lombardia, Italia. Varenummer: 3310601. Kr 320. Bestilling, men inne på svært mange pol.


Først, sjekk den guloransjeetiketten. Perfekt påskefarge? Men innholdet må jo også være bra.
Italias svar på Champagne er som kjent en av mine sprudlefavoritter. Dette er en av dem jeg stadig vender tilbake til, leverer år etter år.

Fin duft av hvite akasieblomster, modne epler, mandler og hint av nybakte boller. God syre. Frisk og litt salt i smak. Kremete mousse. Tørr. Flott lengde. Nyt nå, eller spar den til en påske om fem år.

En super vin som passer til både terrassen, kjøtt, fisk og vegetar.


Druer: 80 % Chardonnay, 18 % Pinot Noir og 2 % Pinot Blanc. 89 poeng. Terningkast 6.

La Vielle Ferme 2020, Rhône, Frankrike. Varenummer: 3072601. Kr 140. Basis


Årets påske-etikett går til denne franske vinen. Tidligere har den pyntet seg til jul.


Fruktig med tyttebær, kirsebær og litt plommer. Noe lakris og nellik, streif av roser. Ok syre. Lette tanniner. Sitter fint.


Passer til alt fra pizza til kylling og risotto. Men ikke minst, til deg som bare vil ha en «drikkevin».


Druer: 50 % Grenache, 20 % Syrah, 15 % Carignan og 15 % Cinsault. 83 poeng. Terningkast 5. Godt kjøp.

Logg deg inn, eller bli abonnent for å lese om flere viner, påske på vingården og hvorfor safran passer så godt i maten til årstida.

For å lese denne artikkelen må du ha et medlemskap.


Trykk på linken for å kjøpe et medlemskap - Bli medlem her.
Hvis du allerede har et medlemskap,