Video

Vin og korsfestelse – en påskeopplevelse

Vinen står fortsatt fremme. I gatene ser jeg ham, Jesus. Det er påske og prosesjon ved vår vingård i Italia.

Mengder av folk har stilt seg opp. De er  helt stille. Det eneste jeg hører er lyden av trommer og hester. Det er fortroppen til en prosesjon som tar meg tilbake til selve kjernen i kristendommen.

Den kjekkeste unge mannen i landsbyen er den utvalgte. Han piskes gjennom gatene og føres forbi langbordet som fortsatt er dekket med mat og vin fra hans siste måltid. Til slutt ledes han opp til korset. Jeg møter øynene hans like før han skal korsfestes. Det er en sterk opplevelse, selv for en som ikke er erklært kristen.

Katolikkene i Italia holder påskebudskapet i hevd. I vår nabolandsby Bolsena i Lazio viser de en forestilling jeg sent vil glemme. Bli med å oppleve den i filmen på YouTube-kanalen min under.

 

Comments (1)

  • Bra innspill, for å lokke turister. Men tror ikke at alle, ikke erklærte kristne, som bl.a. undertegnede, deler din måte å blande det, som du oppfatter som «show»(korsfestelse), med vin. Selv om disse gamle tradisjoner, nok i dag er blitt infiltrert av ivrige «Pro Loco» representanter, anbefaler jeg en mer ydmyk tilnærming. Om du er «Contessa» på ditt castello, ta en liten prat med dine lokale vindyrkere, naboene, om din sammenblanding. Det går flott an å selge de samme opplevelser i to separate seksjoner. Men dessverre er det slik fo,r alt for mange nordboere: «in vino veritas». Lykke til videre. (Med alle dine tagger får du garantert respons. En ting er like viktig «The art of being visible, not offensive).

    Svar

Skriv en kommentar