Skip to main content

Det tar en stund før vi vet hvordan vinen blir. Minst et halvt år. Det er på tide å smake. Jeg er veldig spent. Sist jeg gjorde det var i februar. Da var vinen fortsatt litt sur, som druekart.

Det var oktober og skolehøstferie. Det er da vi drar fra Norge til Italia og høster druer. Den gamle potetferien har stor betydning for oss. Druene var få i fjor. Villsvin hadde klart å komme seg inn på et helt druefelt, og villsvin elsker modne druer.

Hagl på sommeren hadde ødelagt en del av de andre klasene. Det var mye jobb å høste da ødelagte druer måtte sorteres fra de hele. Men i motsetning til en del av våre naboer, hadde vi mer enn nok til å lage både hvit- og rødvin.

Anne Fredrikstad smaker på egen vin. Den røde og den hvite vinen. Vingården, Acquapendente, Italia.

Anne Fredrikstad smaker på egen vin. Den røde og den hvite vinen. Vingården, Acquapendente, Italia.

Vinen står på stålfat i vinkjelleren (cantinaen). Jeg heller opp vin i to krukker. Én rød og èn hvit, og jeg tar dem med ut i sola.

Vil du være med meg å smake, kan du trykke på filmen under. Husk å abonnere på min YouTube-kanal, om du ikke allerede har gjort det.

Den hvite er lys og klar. Jeg må lufte den godt for å få fram aromaene. Vinen er preget av å ha vært innestengt på fat. Men så kommer duftene fram. Det første som slår meg, er grønne epler. I munnen kjenner jeg at den har høy syre, for det knitrer i kjakene. Smaken minner om sitron. Jeg er så glad. Denne kan drikkes nå og den er deilig.

Hvitvin fra vingården fra 2016. Acquapendente, Italia

Over til den røde. Lys lillarød i fargen. Jeg kjenner kirsebær og mandler. Den er fortsatt ung. Jeg vil nok vente litt lenger med denne. Jeg vet av erfaring at den blir rikere og rundere med tid. Noe av vinen vil jeg også sette på eikefat.

Til tross for det som så ut til å bli en dårlig vinhøst, har vi klart å få vin som er mer enn drikkbar. Det er en sann glede og gir meg mot til å sette i gang med et nytt vinår! Jeg gleder meg til å dele vinen med deg!

4 Kommentarer

 • Oddvar Walle Jensen sier:

  Spennende å høre! Kan du tappe et par flasker en primer og ta med hjem til Norge. Så lager vi en
  En privat snaking!!
  Er du forresten også opptatt og interessert BORDEAUX vin?
  Er du ledig onsdag 26/4 i Oslo på kvelden. ?
  Kan invitere deg på 30 års jubileet til Commanderie de Bordeaux på Østmarksetra.
  Med 6 slottsherren fra Bordeaux.
  Ikke billig ! Men du får en fantastisk middag og en vinopplevelse du ikke vil oppleve mange ganger i livet Anne. Send meg på PM.
  Med vinlig påske hilsen
  Oddvar Walle Jensen

 • Oddvar Walle Jensen sier:

  ???

 • Wenche Rasch sier:

  Hei Anne, det er spennende å følge deg og vinproduksjonen, det å våge å følge drømmene sine, gjør at nye dører åpner seg og livet byr på andre opplevelser. Vinene høres gode ut – gleder meg til å høre mer. God påske ???Klem

Legg igjen en kommentar