Skip to main content

Vinen og maten står fortsatt fremme. I gatene ser jeg ham, Jesus. Det er langfredag og påskeprosesjon i Italia.

Mengder av folk har stilt seg opp. De er helt stille. Det eneste jeg hører er lyden av trommer og hester. Det er fortroppen til en prosesjon som tar meg tilbake til selve kjernen i kristendommen.

Den kjekkeste unge mannen i landsbyen er den utvalgte. Han piskes gjennom gatene og føres forbi langbordet som fortsatt er dekket med mat og vin fra hans siste måltid. Til slutt ledes han opp til korset. Jeg møter øynene hans like før han skal korsfestes. Det er en sterk opplevelse, selv for en som ikke er erklært kristen.

Katolikkene i Italia holder påskebudskapet i hevd. I nabolandsbyen til vår vingård, i Bolsena i Lazio viser de en forestilling jeg sent vil glemme. Bli med å oppleve den i filmen på YouTube-kanalen min under.

2 Kommentarer

  • Karin Rønning sier:

    Hei, vi sitter i vår bolig i Bolsena og venter på kveldens prosesjon kl 21.30. Hvordan kan de legge den ut før den har funnet sted? Pussig er bare mildt sagt.

Legg igjen en kommentar