Skip to main content

Årets vin er fortsatt et stykke unna. Vinstokkene lar vente på seg. De tør ikke helt ennå erklære at det er vår og at en ny sesong skal begynne. Jeg er på jakt etter vårtegnet som feirer kvinnen, mimosa.

Årets vin er fortsatt et stykke unna. Vinstokkene tør ikke helt ennå erklære at en sesong skal begynne. Jeg er på jakt etter vårtegnet som feirer kvinnen. Mimosa, en blomst og vindrikk.

Nye skudd springer snart ut på vinstokkene.

Denne planten er tidlig ute og en av de aller vakreste i området, men jeg må ut av porten og inn til naboen for å iaktta det. Ifølge svigerforeldrene mine, er det dødt, treet jeg nå leter etter. Når sant skal sies har jeg ikke sett det i blomst på et par år.

Årets vin er fortsatt et stykke unna. Vinstokkene tør ikke helt ennå erklære at en sesong skal begynne. Jeg er på jakt etter vårtegnet som feirer kvinnen. Mimosa, en blomst og vindrikk.

Jeg får øye på det langt borte. Følelsen kjenner du kanskje. Å gå inn på noen andres eiendom uten tillatelse. Jeg er  ikke helt komfortabel med det, men gjør det likevel. Det er et felt med eldgamle vinstokker som ikke har vært stelt eller høstet de årene vi har hatt vingården. Gamle metallsnorer, som tidligere holdt vinrankene på linje, henger og dingler og blir lett en felle for foten.

Det blir ikke enklere da jeg i år har med meg mobiltelefonen og filmer. Resultatet kan du se her på min  You Tube-kanal.

Noen hundremeter gjennom gjengrodd buskas lyser den opp. Knallgul og svær. Jeg strekker meg for å plukke en bukett. Blomstene lukter fantastisk.

Dette er mimosa, treet og blomsten som i Italia symboliserer solidaritet mellom kvinner, og en blomst menn tradisjonelt har gitt til sin kone eller kjæreste på kvinnedagen. Denne buketten nyter jeg litt selv før jeg gir den til en venninne, men samtidig sender jeg en hyllest til alle dere flotte damer der ute!

Jeg er helt alene på vingården disse marsdagene. Noe som gir meg både styrke og energi. Det kan du lese om HER.

Årets vin er fortsatt et stykke unna. Vinstokkene tør ikke helt ennå erklære at en sesong skal begynne. Jeg er på jakt etter vårtegnet som feirer kvinnen. Mimosa, en blomst og vindrikk.

Blomsten skal også ha gitt opphav til drikken Mimosa. Har du ikke prøvd den? Gjør det. Den er perfekt til brunsj, eller en sen frokost ved en spesiell anledning. Den gjør seg også godt som en drink til påske. Èn ting til, den kan gjøre susen om du sliter «dagen derpå».

Oppskrift på Mimosa:

50 prosent kald Prosecco eller annen tørr musserende vin

50 prosent kald appelsinjuice – gjerne ferskpressede og silt

Årets vin er fortsatt et stykke unna. Vinstokkene tør ikke helt ennå erklære at en sesong skal begynne. Jeg er på jakt etter vårtegnet som feirer kvinnen. Mimosa, en blomst og vindrikk.

Tradisjonelt lages drikken med appelsinjuice, men mulighetene er mange. Saft fra tranebær, ananas, eller bær kan brukes i stedet for appelsinjuice. Bare se på alle disse variantene på Pininterest. Uansett hvordan du lager den, skål for kvinnen!

HAR DU LYST TIL Å BLI MED PÅ VINTUR OG BESØKE VINGÅRDEN

LES OM DET HER

Foto: Anne Fredrikstad og Pixabay

 

2 Kommentarer

  • Lene Kristin Espenæs sier:

    Så mye spennende lesing. Skal definitivt teste mimosa en dag, aldri prøvd før.
    Kos deg i paradiset ??

Legg igjen en kommentar