Skip to main content

På vingården trenger vi traktor for å harve mellom vinrankene. Nå har jeg endelig fått min egen. Jeg er stolt og litt engstelig. Jeg har aldri kjørt traktor før.

I de årene vi har eid vingården har vi fått en venn og hans traktor til å harve mellom vinrankene. Det har resultert i at det ikke har blitt harvet så ofte som jeg gjerne skulle sett at det ble gjort. Jeg har irritert meg over til tider alt for mye ugress. Men i vinter gikk vi til innkjøp av en ny traktor. Eller ny er den ikke. Den er pent brukt og ikke så stor.

Nå som jeg har min egen traktor, kan jeg altså harve så mye jeg vil. Men hvordan i all verden kjører jeg en traktor? Det er mange spaker, og jeg aner ikke hva de brukes til. I første omgang får jeg vår venn, Pierluigi, til å ta den første harveturen og til å lære meg.

Har du lyst til å se traktoren, høre hvorfor vi harver og bli med på min første kjøretur, trykk på denne filmen på YouTube-kanalen min. Abonner gjerne på kanalen.

Å kjøre traktor var en ny og artig opplevelse. Det er noe med dette å prøve noe nytt. Det gir glede. Men jeg må innrømme at kjøreturen var litt skummel og jeg innser at jeg nok må ha flere kjøretimer før jeg tør sette plogen i jorda tett inntil vinstokkene. En dag håper jeg å nyte synet av en en nypløyd vinmark jeg selv har harvet.

En kommentar

Legg igjen en kommentar