Skip to main content

Vingården vår i Italia fotograferes og filmes, året rundt. Vin, vinranker, vinproduksjon og det meste som skjer her. For å vise deg dette har jeg opprettet en YouTube-kanal.

Jeg må innrømme at det føles litt flaut.  Jeg beveger meg inn i en verden  jeg har sett på som ungdommens, der tenåringer tilsynelatende uten blygsel legger ut filmer fra sin verden fra gutte- eller jenterommet.

Jeg kjenner godt følelsen av å være foran kamera. De første gangene var jeg livredd. Det er skremmende å vite at du sendes direkte inn i stua til folk, mange hundretusen for min del som nyhetsreporter i TV 2. Min generasjon er oppvokst med Janteloven: Du skal ikke tro du er noe. Det har satt spor. Etter hvert har jeg likevel blitt relativt komfortabel med det å stå i ruta.

Uforberedt live: En av mange live-sendinger jeg har blitt kastet ut i på TV 2 Nyhetene. Foto: Sindre Nordengen, Allers.

Stort sett går det fint. Best liker jeg når direkterapportene forberedes, men likevel går det ikke alltid etter planen. Slik som da jeg var forkjølt og dekket innsettelsen av det nye kongeparet i Nederland. Etter flere live-sendinger på Nyhetskanalen gjennom dagen var jeg klar da jeg skulle live i 18.30 Nyhetene på TV 2, trodde jeg. Men så, plutselig ble stemmen borte. Stemmebåndet virket rett og slett ikke. En fryktelig opplevelse.

Direkte fra Amsterdam i Nederland under innsettelsen av et nytt kongepar i april 2013 da stemmebåndet sviktet. Foto: Jon Eirik Olsen, TV 2.

Nå gjør jeg det altså igjen, eksponerer meg. Jeg kjenner igjen på den skumle følelsen. Hadde du spurt meg for en stund siden, ville jeg nok svart at dette ikke er min arena. Livet endrer seg. Som frilanser og med ny vinblogg er det naturlig og ønskelig for meg ikke bare å skrive, men også å fortelle med levende bilder.

Her er mitt siste innslag, der jeg presenterer meg selv på YouTube-kanalen. Liker du kanalen, trykk på den røde pila og abonner. Eller søk meg opp på YouTube.

Til tross for at jeg har jobbet mange år i TV, ante jeg ikke hvordan jeg skulle lage en egen kanal. Jeg lærer mye nytt. Jeg googlet meg fram og fant NRK Super som har en slik-gjør-du-det video. Jeg bruker også enklere utstyr, ja, til og med eget mobilkamera, men har gått til innkjøp av stativ og mikrofon.

Slik ser den ut, YouTube-kanalen Det gode vinliv. Søk meg opp og abonner, eller bruk: https://www.youtube.com/channel/UC_zPDIfAjv5ArPUMmchEeiw

Nå er jeg så heldig å få være med i Nordic Screens nettverk. Håpet er å få  gode tips slik at kanalen min og jeg fremstår slik at det kan gi deg noe du liker og kan få utbytte av.

Det er en glede å se at folk leser det jeg skriver på bloggen og at jeg får stadig flere følgere. Men det jeg har ikke opplevd det samme på YouTube-kanalen. Du visste kanskje ikke at den finnes? Nå vet du det! Hva syns du?

4 Kommentarer

Legg igjen en kommentar