Skip to main content

Struttende og lysegrønne. Drueklaser som for få uker siden var i blomst henger blant store vinblader som om de var pynt. 

Været har slått til. Varm sol og kun én regndag på noen måneder. Gress, ugress og blomster og jeg, syns det er alt for varmt, men druene ser ut til å være i ekstase. Mange ser nesten ikke ekte ut. De er perfekte nyutsprungne druer i pene klaser. Instektsbitt, sår fra hagl, eller annet som kan skade druene er unngått, foreløpig. Druene er fortsatt ikke fullvokst og ganske harde. I juni besto klasene av ørsmå blomster. De ventet på den kritiske pollineringen slik jeg fortalte om her.  Nå feirer jeg at befruktningen har skjedd.

Blomster har blitt til druer. Struttende drueklaser pynter opp vingården vår i Acquapendente i Italia i juli. De gir glede og forventning om en ny vinhøst.

Mesteparten av druene våre er grønne og blir til hvitvin, men vi har også ganske mange røde. Som du kanskje husker ble de ofre for en usedvanlig sen nattefrost i april. Noen vinranker har likevel kommet med noen drueklaser. Men jeg er fortsatt ikke sikker på om det blir nok til å lage rødvin i år.

Blomster har blitt til druer. Struttende drueklaser pynter opp vingården vår i Acquapendente i Italia i juli. De gir glede og forventning om en ny vinhøst.

Vi har et lite virvar av drue-arter plantet her i løpet av de siste 70 årene. På en rad kan det være en salig blanding av røde og grønne druer. Jeg har ennå ikke rukket å bli kjent med hver eneste druestokk, så jeg er nødt til å vente til august når druene skifter farge før jeg får svar på hvor mye røde druer det kan bli denne innhøstingen.

Blomster har blitt til druer. Struttende drueklaser pynter opp vingården vår i Acquapendente i Italia i juli. De gir glede og forventning om en ny vinhøst.Enn så lenge, nyter jeg synet av de mange og vakre grønne drueklasene som henger rundt meg hvor enn jeg snur meg på vingården! De lager en vakker ramme rundt vingården og fyller meg rett og slett med glede og forventning.

Er du i nærheten av en vingård, ta en titt, hos meg her i Italia eller den som måtte være på din vei! Dette er druer som kan være i ditt glass neste sommer!

 

5 Kommentarer

 • Tor Keiser sier:

  Hei Anne, de så jp flotte ut, tar nok tid før Anne´s her er like så, men da har vel fuglene forsynt seg.
  Nå skal vi bare ha litt mat og så er det ut for å se etter skogen gull, for nøyaktig et år siden fant vi 225gr. gul Kantarell, så nå blir det mye turer på skauen. Ønsker deg en flott søndag der ned.

  Hilsen
  Anne og Tor.

 • Synnøve Skjong sier:

  Så hyggeleg å lese kva du skriv og ikke minst å sjå dei fine bileta. Og no har eg tenkt å prøve å finne nokre av dei tilrådde vinane dine ipå neste tur til Stavanger. Men her i Ryfylke renn regnet fritt…. og vinstokken min får aldri søte druer.

Legg igjen en kommentar