Skip to main content

Finnes det god rødvin på taxfree som du sparer penger på? Jeg har undersøkt noe av utvalget og funnet flere gode viner.

Det er høst og Duty Free’n byr på vinsmaking for pressen. Foran meg står 23 flasker, alle er rødvin på taxfree som selges på de fleste flyplasser i Norge.

De selger paller med rimelige rødviner med masse sukker. Men i hyllene står det også viner som koster betraktelig mer. Det er hovedsaklig disse utgavene av rødvin på taxfree som nå er satt fram.Finnes det god rødvin på taxfree som du sparer penger på? Jeg har undersøkt noe av utvalget og funnet flere gode viner. Her kommer 9 vintips.

 

Det er også noen få viner i «billig-kategorien». Jeg begynner derfor med et par viner til deg som kommer hjem og er blakk etter utenlandsturen, men som likevel føler at du vil kjøpe en rødvin på taxfree og gjøre et kupp:

Cono Sur Pinot Noir 2016, San Antonio, Chile. 119 kr. (Vinmonopolet 138 kr)

En veldig fruktig vin med søte bringebær, men også litt vanilje, urter og treverk. Sjelden rimelig vin av Pinot Noir-druer. En matvennlig vin.

Famille Perin, Nature, Côtes du Rhône 2015, Rhône, Frankrike. 95 kr. (Vinmonopolet 180 kr)

Her måtte jeg lete litt etter frukt og bær på lukt, men de kommer tydelig fram i munn sammen med litt lakris. En økologisk vin som gir deg en anelse om det som er i flaskene lenger opp i pris.

For flere tips til rimelige og gode viner, deriblant hvitvin fra taxfree, se innlegget mitt om  GODE TAXFREE-KUPP

Som jeg nevnte over, her dreier det som rødvin på taxfree som ligger litt opp i pris, hovedsaklig fra Italia og Frankrike. De fleste drikker godt nå, men mange av dem er for deg som ønsker å lagre vin. Dette er gode matviner til tradisjonell høstmat.

 Finnes det god rødvin på taxfree som du sparer penger på? Jeg har undersøkt noe av utvalget og funnet flere gode viner. Her kommer 9 vintips.

Maison Nicolas Perrin, Crozes Hermitage 2015, Rhône, Frankrike. 179 kr. (Vinmonopolet 230 kr)

Putt nesa ned i denne og du kjenner at det er dybde. En fin og velbalansert vin med en ettersmak av mørk sjokolade og rosmarin. Herlig i munn.

De har en serie med viner fra Marchesi Barolo. Den dyreste er klart den beste. Men de andre er ikke så verst de heller.

Marchesi di Barolo, Barbaresco, Piemonte, Italia. 219 kr. (Vinmonopolet 280 kr)

Her følte jeg at jeg kom rett inn på en gård. En smakseksplosjon i munn der frukten og mineraliteten tar over. En elegant vin du gjerne kan ta med deg i et selskap. Denne vil folk like.

 

 

Marchesi di Barolo, Cannubi 2013, Piemonte, Italia 389 kr. (Vinmonopolet 499 for 2012-årgangen)

Se for deg grønne åser, vakre små landsbyer i Italia der en gammel mann sitter med sin lille espresso. Vinen lokker deg inn, kanskje er det til et hemmelig sted? En herlig vin, syntes jeg. Denne vil lagre godt, så legg den gjerne i kjelleren noen år.

 

Vil du vite mer om hvordan Barolo ble så populær og hvordan de har inspirert meg, LES DENNE. 

 

Famille Perrin, Châteauneuf-du-Pape, Les Sinards 2015, Rhône, Frankrike. 239 kr. (Ikke på Vinmonopolet)

Varme bjørnebær, peisved og sauepels. Ta en smak og se hva denne kan gjøre med deg! Den danset så lett og pirrende rundt i smaksløkene mine og ga meg et velbehag. Hva med å drikke den til kjøtt og ripsgele? Dessuten er den på «tilbud» nå, nedsatt med 30 kroner flaska

 

 

Guigial Hermitage 2011, Rhône, Frankrike. 440 kr. (Vinmonopolet 500 kr)

Det er flere viner i denne prisklassen som vil gi deg en skjønn seanse. Dette er en herlighetene. En rikdom i munn. Her har du mose og myr. Det er som å gå rett inn i høstskog. Nydelig og elegant.

Château de Beaucastel, Côtes du Rhônes 2012, Frankrike.  199 kr. (Ikke på Vinmonopolet)

Her har du en rimeligere vin som likevel klarer ta deg med på skogstur en vakker høstdag. Løvet er vått og du kjenner lukta av kuene som gikk på enga rett ved. Du har lakris i lomma. Denne er litt skarp. Putt den i kjelleren noen år! Hvis du vil ha den nå, dekanter den godt.

Grant Burge, The Holy Trinity, Grenache Syrah Mourvèdre, Barossa, Australia. 269 kr. (Ikke på Vinmonopolet)

En helt annen vin enn de andre over. En spennende vin. Einebær og bål. Føles nesten som sirup i munn. Tøff syre. Vil du prøve en ny rødvin på taxfree, kjøp denne. En vin verdt å betale litt for.

 

 

 

 

 

2 Kommentarer

Legg igjen en kommentar