Skip to main content

Det Gode Vinliv er blitt reiseoperatør for å oppfylle din og min drøm. Vil du bli med på vintur til Italia?

Det er et nytt år, og for min del begynner det på egne ben. Det er nå ett år siden jeg tok sluttpakke i TV 2 etter å ha jobbet der i 18 år som journalist.

I 2017 brukte jeg denne pakka til å starte heltid på en ny vei og vinreise, en vei jeg for så vidt har gått en stund da jeg har kombinert det å drive en liten vingård i Italia med full jobb i Norge. Det siste året har vært eventyrlig, men også mye hard jobbing. Jeg har tatt vinutdannelse, startet vinblogg, vært på mange vinsmakinger og møtt så mange fine vinfolk, slik som bildet under fra WSET 3 kurs i Italia. 

I 2018 må jeg finne nye inntekter. Jeg er i gang med å holde vinkurs, og nå er jeg også blitt reiseoperatør.

For i løpet av det siste året har flere av mine følgere spurt om muligheten for å smake min vin og besøke vingården vår i Italia. For å arrangere reiser og vintur til Italia, har jeg nå satt sparepengene mine på en sperret konto og blitt medlem av Reisegarantifondet.

I år håper jeg du blir med på vintur til Italia. Det Gode Vinliv er blitt reiseoperatør for å oppfylle din og min drøm. Det blir vinsmaking, god mat og vingårdsbesøk. Bli med å nyte våren, naturen og livet! Hva med en tur i april, mai eller juni?

Vingården i mai/juni. Valmuer og lavendel i full blomst.

Dessverre har vi ikke nok rom på gården til å innlosjere alle, men det er flere koselige overnattingsteder i området, slik som hos våre gode venner Remi og Remi.

Du skal derimot få besøke gården vår, med omvisning, vinsmaking og god mat. Vi kan også besøke andre vingårder i området, slik som den mer moderne og profesjonelle vingården Cordeschi.

I år håper jeg du blir med på vintur til Italia. Det Gode Vinliv er blitt reiseoperatør for å oppfylle din og min drøm. Det blir vinsmaking, god mat og vingårdsbesøk. Bli med å nyte våren, naturen og livet! Hva med en tur i april, mai eller juni?

På vingården Cordeschi får du smake vin rett fra eiketønne.

Bolsenasjøen er like ved, Europas største vulkanske innsjø, og har mange strender hvor du kan bade, nyte et glass og sole deg. Er det kaldere i lufta, kan vi ta et bad i en av de mange varme kildene i området.

Du må fortsatt til Italia for å smake på mine viner, både de som har vunnet pris og andre. Kanskje vil du også forsøke å blende din egen vin hos oss? På reisen vår vil du få teste ut både mine og flere andre viner som du ikke får kjøpt i Norge.

I år håper jeg du blir med på vintur til Italia. Det Gode Vinliv er blitt reiseoperatør for å oppfylle din og min drøm. Det blir vinsmaking, god mat og vingårdsbesøk. Bli med å nyte våren, naturen og livet! Hva med en tur i april, mai eller juni?

Noen av vinene jeg tilbød en vingruppe på besøk i 2017.

Jeg starter opp om våren. Det er noe med våren som gjør oss så godt og den begynner tidligere i Italia enn i Norge. De lysegrønne fargene på trær og planter, de første vårblomstene, fuglekvitteret og sola som varmer. Jeg har så lyst til å dele dette med deg! Det er alltid noe som blomstrer på vingården, hele året!

I år håper jeg du blir med på vintur til Italia. Det Gode Vinliv er blitt reiseoperatør for å oppfylle din og min drøm. Det blir vinsmaking, god mat og vingårdsbesøk. Bli med å nyte våren, naturen og livet! Hva med en tur i april, mai eller juni?

Rosene på vingården blomstrer fra mars til november.

Det ideelle er at du tar med din vinklubb eller vennegjeng. Mine turer er lagt opp slik at en gruppe på 8 personer vil være ideell.

Vin- og vandretur til Italia

Området vårt er vakkert, det grenser til Toscana og Umbria. Det er som skapt for å oppleve naturen. Turistsjefen er en iherdig vandrer og organiserer mange gåturer i året. De fleste er lavterskelturer på om lag 10 kilometer, og ender i en lunsj med god mat og vin. Jeg har deltatt på disse i flere år og alltid tenkt at flere nordmenn bør få oppleve disse, slik som påskevandringsturen 2. påskedag eller kirsebærturen i månedsskiftet mai/juni.

I år håper jeg du blir med på vintur til Italia. Det Gode Vinliv er blitt reiseoperatør for å oppfylle din og min drøm. Det blir vinsmaking, god mat og vingårdsbesøk. Bli med å nyte våren, naturen og livet! Hva med en tur i april, mai eller juni?

Fra påskevandring 2017.

Det er også mange festivaler i området vårt. Den tredje helgen i mai er kommunens kanskje aller største, blomsterfestivalen. Innbyggerne samles i grupper og lager store bilder med bittesmå blomster for å hylle Madonna del Fiore.

Vil du ikke bli med på en organisert tur, men bare komme innom vingården vår i Italia, er du hjertelig velkommen også til det, etter avtale!

Eller om du vil, lager jeg gjerne et opplegg som er tilpasset for deg og dere.

I år håper jeg du blir med på vintur til Italia. Det Gode Vinliv er blitt reiseoperatør for å oppfylle din og min drøm. Det blir vinsmaking, god mat og vingårdsbesøk. Bli med å nyte våren, naturen og livet! Hva med en tur i april, mai eller juni?

Velkommen til å smake! Dette er vår hvitvin fra 2015.

Vingården vår ligger rett på grensa mellom Lazio, Umbria og Toscana. Kjente vindistrikt som Montalcino, Montepulciano og Orvieto er like ved. Mulighetene er mange for en vintur til Italia!

I år håper jeg du blir med på vintur til Italia. Det Gode Vinliv er blitt reiseoperatør for å oppfylle din og min drøm. Det blir vinsmaking, god mat og vingårdsbesøk. Bli med å nyte våren, naturen og livet! Hva med en tur i april, mai eller juni?

Her er noen sitater fra vinturister som har blitt med meg på tur tidligere. Bildet er tatt i en vinkjeller i nabolandsbyen Grotte di Castro:

Takk for fantastisk opplegg og den beste vinen lager du jo selv (Sigurd Selmer) 

Herlig tur. Terningkast 6 (Arne Johnsen)

Vingården din er et paradis på jord (Unni Finmark Gulseth)

Vil du bli med på vintur til Italia, så ta kontakt på mail eller telefon: 414 23 348

Jeg gleder meg!

10 Kommentarer

 • Merete Kosberg sier:

  Kanskje i mai? Det hadde vært spennende!

 • Liv Berg sier:

  Synd jeg ikke kan være med på turen i april, men da er jeg på tur til Færøyane, men man kan jo ikke få alt 🙂
  De tre første ukene i mai har jeg fri. håper det blir tur da.
  mvh Liv B

 • Ellen Gran sier:

  Hei. Vi er en vinklubb på 6 damer som skal på tur våren 2018. Grunnen til at jeg følger deg er at du er en tidligere kollega av min datter Hilde Gran. Min mann arbeider i Vinmonopolet så vi har stor interesse for vin. Vi kan ikke bli med på påsketuren, men et opplegg i mai kunne være av stor interesse. Vinkurs i kombinasjon av vandringer høres ut som et spennende opplegg. Vi er veldig begeistret for italiensk vin.

 • Margret sier:

  Hei. Blir det tur i April? Hva er prisen? Vennlig hilsen Margret Scherffenberg

 • Monica Håland sier:

  Hei Anne…
  Eg har 3 svigerinner og me reise på svigerinnetur en gång i året … Lure på om eg ska foreslå en tur ner te deg for ett lite vinkurs…. Me pleie reisa i november, men det kan me nok gjerna forandra på… Ka tror du om det? Syns du det blir litt lite med kun 4 stk? Kunne du sendt litt info og gjerne ca pris ? Ha en fortsatt fin dag 🙂
  Mvh Monica

Legg igjen en kommentar