Skip to main content

Ett nytt vinår og en ny vår er i gang på vingården. Vinstokkene er beskåret, og nye planter er innkjøpt. 2018-årgangen og vingården er offisielt åpnet.

Det er den tid på året da vinter og vår kjemper om kapp med hverandre her på vingården.

Kombinasjonen av å bo i Norge og drive vingård i Italia har sine sider. Denne gangen har vi kun en uke til disposisjon. For oss er vinterferie starten på et nytt vinår på vingården. Våren er så vidt i gang når vi går i gang med å beskjære vinstokkene.

Ett nytt vinår er i gang på vingården i Acquapendente i Italia. Vinstokkene er beskjært, og nye Sangiovese-planter er innkjøpt. 2018-årgangen og vingården er offisielt åpnet. De første vårtegnene er her. Nå håper vi sola varmer og sevja stiger.

Tepper av blå vinterblomster åpner seg i sola.

Vinteren har latt vente på seg. Vi følte at vi tok den med fra Norge. For nedbøren kommer ikke bare som regn, men også som snø på toppene.  Det har vært mer nedbør enn opphold denne uka.

Ett nytt vinår er i gang på vingården i Acquapendente i Italia. Vinstokkene er beskjært, og nye Sangiovese-planter er innkjøpt. 2018-årgangen og vingården er offisielt åpnet. De første vårtegnene er her. Nå håper vi sola varmer og sevja stiger.

Snø ved Trevinano i Acquapendente.

Det er ikke like idyllisk å  sette i gang med et nytt vinår, som å klippe vinranker, rake og gjødsle i iskaldt regn. Jeg nyter de få timene med opphold med å jobbe, men også med å jakte på vårtegn.

Ett nytt vinår er i gang på vingården i Acquapendente i Italia. Vinstokkene er beskjært, og nye Sangiovese-planter er innkjøpt. 2018-årgangen og vingården er offisielt åpnet. De første vårtegnene er her. Nå håper vi sola varmer og sevja stiger.

Rakler på hasselnøtttrærne.

Bare det å lukte jord igjen, etter flere måneder med snø hjemme i Norge, gjør godt. Dessuten, det er alltid noe som blomstrer her.

Det er alltid et sjansespill å komme hit når det passer oss og ikke været. Noen ganger er vi heldige, været står oss bi, og vi får gjort en hel del. Andre ganger ikke.

Ett nytt vinår er i gang på vingården i Acquapendente i Italia. Vinstokkene er beskjært, og nye Sangiovese-planter er innkjøpt. 2018-årgangen og vingården er offisielt åpnet. De første vårtegnene er her. Nå håper vi sola varmer og sevja stiger.

Beskåret vinstokk.

Hvert år forundres jeg like mye over dette med å beskjære vinstokker. De fleste grenene klippes bort. Noen ned til et par skudd, andre får ha en eller to lange grener igjen. Det er absolutt en liten utfordring på vinstokkene som ble angrepet av en usedvanlig vårfrost i fjor.

En del gamle vinstokker må også fjernes. De har gjort nytten etter å ha produsert vindruer i 60-70 år. Vi ønsker å satse på rødvin. Denne uka får jeg kjøpt 50 nye små vinplanter av typen Sangiovese Toscana. De skal være av samme type som Sangiovesedruene de bruker litt lenger nord i Montalcino, ifølge gartneren som har dyrket dem fram.

Ett nytt vinår er i gang på vingården i Acquapendente i Italia. Vinstokkene er beskjært, og nye Sangiovese-planter er innkjøpt. 2018-årgangen og vingården er offisielt åpnet. De første vårtegnene er her. Nå håper vi sola varmer og sevja stiger.

Nye Sangioveseplanter klar for å bli plantet.

For ett år siden var det varmere under beskjæringen. Det kan du lese om HER. 

Det er bare en måned til påske. Vi satser på varmere vær og mer sol. Kanskje også gjør du det, om det er en varm solvegg du drømmer om å nyte, rake løv eller pusse båt!? Eller kanskje skal du som meg, være i Italia i påsken?

Ett nytt vinår er i gang på vingården i Acquapendente i Italia. Vinstokkene er beskjært, og nye Sangiovese-planter er innkjøpt. 2018-årgangen og vingården er offisielt åpnet. De første vårtegnene er her. Nå håper vi sola varmer og sevja stiger.

Hestehov på vingården.

Det går i alle fall rette veien. Vinrankene er beskjært. Gamle døde vinstokker revet opp og nye planter klare for å bli satt i jorda. Først om noen år vil de gi druer. Men et nytt vinår er i gang! Vingården er offisielt åpnet for 2018-årgangen!

Ønsker du å være med på en tur hit til vingården, ta gjerne kontakt!

 

 

3 Kommentarer

 • Kjersti Krogstad Nordhelle sier:

  Hei.
  Har lest noe av det du har skrevet over her, og synes det er både interesant og fasinerende.
  Når du spør om noen har lyst til å være med på tur til vingården din, kjenner jeg at jeg ble nysgjerrig, og fikk lyst til å svare:»Ja!»
  Vet jo ikke om det var bokstavelig ment fra din side, og om det var for å være med som arbeidskraft eller at du arrangerer turer, men det kunne vært interessant å vite litt mer om det.
  Synes begge deler kunne virke interessant jeg!
  Jeg er ei dame på 50 med mann og 2 barn som bare er litt over middels interessert og glad i Italia, og alt hva det landet har å by på.
  Ønsker deg en god dag.
  Mvh Kjersti

 • Kjersti Krogstad Nordhelle sier:

  Sendte jo en melding tidligere i dag, men glemte å krysse av på at jeg ønsket varsel om senere kommentarer via e-post. Det var bare det jeg ville.. 🙂

Legg igjen en kommentar