Skip to main content

Det er nå ett år siden vinbloggen «Det Gode Vinliv» så dagens lys. Det må markeres. Drømmer du også om å starte en blogg eller om å følge din drøm?

En idé og drøm jeg hadde hatt i flere år ble realisert i begynnelsen av februar 2017. Takket være gode venner og bekjente ble den delt på sosiale medier ganske raskt.

Allerede etter første innlegg så jeg grunn til å feire. Det ble med en italiensk musserende fra Franciacorta i Lombardia i Italia. Ikke visste jeg da at vinen jeg feiret med falt så godt i smak at jeg noen måneder senere skulle besøke regionen. Jeg trodde jeg bestilte vinsmaking og omvisning hos akkurat denne vinprodusenten, Fratelli Berlucchi, men det visste seg at det var hos naboen, Guido Berlucchi. Det gjorde ingenting, for det var han som på 1960-tallet satt seg fore å utfordre Champagne og satt Franciacorta på vinkartet. Den historien og en liten film herfra finner du her

Det er nå ett år siden vinbloggen "Det Gode Vinliv" så dagens lys. Det må markeres, selvsagt med bobler og takkekort til deg som følger bloggen. Drømmer du også om å starte en blogg eller følge din drøm? Her får du vite hvordan det går med mitt prosjekt og noen råd til deg som ønsker følge drømmen.

På besøk hos Berlucchi i Franciacorta, Italia i august 2017.

Vinbloggen har blitt en realitet takket være dere som leser den og abonnerer på den. Tusen takk til hver og en av dere. Jeg vet at en del av dere lurer på dette: hvordan følge din drøm. Mange spør meg derfor hvordan det går. Svaret er at jeg har det supert. Jeg har ikke reklame og tjener ikke penger på den direkte, men etterhvert nå indirekte. For bloggen gjør at jeg når ut til stadig flere som deler min interesse, både gamle kjente og ukjente. Vinutdannelsen jeg har tatt i WSET det siste året gjør også at jeg kan holde vinkurs og vinreiser, og  at jeg blir invitert til vinsmakinger som gjør at jeg stadig lærer mer om vin. Ikke minst, har jeg blitt kjent med så mange fine folk via bloggen, mennesker med samme interesse og lidenskap for vin og det gode liv.

Det er nå ett år siden vinbloggen "Det Gode Vinliv" så dagens lys. Det må markeres, selvsagt med bobler og takkekort til deg som følger bloggen. Drømmer du også om å starte en blogg eller følge din drøm? Her får du vite hvordan det går med mitt prosjekt og noen råd til deg som ønsker følge drømmen.

Vinmakere på vinmesse: For ett år siden var jeg på vinmessa «Vinfeber», da som student ved WSET 2 ved Kulinarisk Akademi. Denne uka var jeg tilbake på samme messe som vinblogger og var opptatt av å møte kvinnelige vinmakere, bla Østerriske Judith Beck som her smaker på egen vin.

Ønsker du følge din drøm?

Har du et ønske om å gjøre det samme – å starte en blogg eller ta en ny vei i livet ditt?  Det kan anbefales. Her er noen råd fra meg:

  • Sett av tid 
  • Vær klar for å legge ned mye arbeid
  • Finn din lidenskap 
  • Ha gjerne en sparekonto slik at du har tid og kan bruke litt penger på å lære nye ting
  • Bruk nettverket ditt
  • Be om hjelp – de aller fleste vil gjerne bistå noen som ønsker å følge drømmen
  • Bli kjent med nye mennesker 
  • Tilbring tid med dem som heier på deg eller som er på din drømmereise
  • Husk å feire små og store bragder, gjerne med bobler (se tips til musserende nederst i saken)
  • Start en blogg
  • Opprett sider til bloggen på sosiale medier: Facebook, Instagram, You Tube og Twitter 
  • Meld deg på gratiskurs i feks. blogging 

Hva skal til for å følge din drøm?

For meg henger oppstart av blogg og følge drømmen sammen med det å ta et veivalg. Det måtte en sluttpakke til som jeg fikk etter å ha jobbet 18 år i TV 2. Den ga meg tid og penger i den første oppstartfasen. Jeg hadde også et tema, følge vindrømmen, og jeg har holdt meg til det. Jeg må innrømme at noen dager må jeg jobbe litt med frykten for at jeg ikke skal klare å få nok inntekter. Men jeg er optimist og 2018 virker lovende. Jeg har allerede fått flere nye og spennende oppdrag! Mulighetene er så mange og det dukker stadig nye opp. Jeg har ikke tenkt å gi opp å følge drømmen, men jeg er åpen for at den kan endres litt underveis!

Det er nå ett år siden vinbloggen "Det Gode Vinliv" så dagens lys. Det må markeres, selvsagt med bobler og takkekort til deg som følger bloggen. Drømmer du også om å starte en blogg eller følge din drøm? Her får du vite hvordan det går med mitt prosjekt og noen råd til deg som ønsker følge drømmen.

Nå ett år etter at jeg startet opp vinbloggen, velger jeg igjen å feire, da med en vin fra samme distrikt som i fjor, Franciacorta. Dessverre er utvalget i basisutvalget på Vinmonopolet lite. Denne fant jeg på et pol i Sarpsborg. Men den kan bestilles til ditt lokale vinmonopol.

Ricci Curbastro Franciacorta Satèn Brut 2011, Franciacorta, Italia. Kr 250.

Modne epler, kjeks, hvite blomster og honning. Gode og fine brusende bobler.

Sitron, eple, smør og en deilig smak som varer lenge.

Har du ikke forsøkt en musserende Franciacorta-vin, gjør det!

Det er nå ett år siden vinbloggen "Det Gode Vinliv" så dagens lys. Det må markeres, selvsagt med bobler og takkekort til deg som følger bloggen. Drømmer du også om å starte en blogg eller følge din drøm? Her får du vite hvordan det går med mitt prosjekt og noen råd til deg som ønsker følge drømmen.

Beskjæring av vinstokker, februar 2017.

Ettårsdagen for bloggen sammenfaller med et nytt vinår. Jeg startet med å fortelle om hvordan vi i februar beskjærer vinstokkene. Om kort tid tar jeg igjen fram saksa. Det blir veldig spennende og en liten utfordring da vi hadde en usedvanlig vårfrost som tok store deler av de nye skuddene på rødvinstokkene. Men jeg er ved godt mot og deler gjerne enda ett år på vingården. Forhåpentligvis blir det mer gladnyheter fra vingården i 2018 enn det motsatte!

Håper du fortsetter å følge bloggen og blir med på min vinreise, livet på vingården i Italia og vintipsene jeg gir underveis. Og gi meg gjerne innspill om hva du har lyst til å høre mer om.

Skål og tusen takk til deg som gjør det mulig for meg å oppfylle og følge min drøm!

Jeg håper også vil følge din drøm! Gjør du det?

 

 

 

 

4 Kommentarer

 • Kurt Aasen sier:

  Hei Anne
  Jeg ble interessert i bloggen din da jeg oppdaget at du har vingård i Acquapendente.
  Vi har reist til Acquapendente mange ganger. En gang tror jeg min kone snakket med deg; din sønn heter Sigurd slik som vår?
  Lurte på om du kommer på ‘vintoget’ i Stavanger i år?
  Det heter egentlig Route du Vin og går av stabelen 7. Mars. Vi har ledig billett i gruppen og ville sette pris på ditt selskap?
  Overnatting ordner vi også.
  Familien reiser til Acquapendente , Agriturismo Cerqueto den 23 juni. Hadde vært fint å møtes hvis dere er der nede da.

  Mvh

  Kurt Aasen

  • Hei Kurt! Så utrolig hyggelig invitasjon! Dessverre er jeg på vinreise i Spania da. Fillern. Det hadde vært gøy!! Cerqueto er et vidunderlig sted. Det hadde også vært supert å treffe dere i Acquapendente. Men tror vi er i Norge da. Sier fra om det blir endring i planene. Hvor lenge blir dere? Vh Anne

 • Kurt Aasen sier:

  Ciao Anne!
  Glemte helt denne posten og trodde jeg ville få mail hvis jeg fikk svar.
  Nå er vi på vei sørover, overnatter kanskje i Verona i natt.
  Fortsatt er planen Cerqueto 23. juni til 7. juli.
  Er dere i Acquapendente da?

  A presto!

  Kurt
  93898776

Legg igjen en kommentar