Skip to main content

Drømmer du om å nyte varm sol, god mat og vin på vingårder der druene har sin opprinnelse? Da anbefaler jeg at du tar en vinreise til Italia. Kanskje blir du med meg på tur?

«Se på denne jorda som spinner for oss, som gir oss sol og håp», synger Andrea Bocelli i «Canto Della Terra». Den vakre stemmen hans strømmer ofte fra høyttalerne på vingården vår i Lazio i Italia.

Det er januar og gradestokken viser blått. Snøen ligger som et hvitt teppe ute. Jeg elsker egentlig vinteren, men jeg kjenner på lengselen etter få ta inn fargene og luktene av sommer igjen mens jeg blar i bilder og minner.

Drømmer du om å nyte varm sol, god mat og vin på vingårder der druene har sin opprinnelse? Da anbefaler jeg at du tar en vinreise til Italia. Kanskje blir du med meg på tur til mitt vinparadis?

Roser på vingården i begynnelsen av juni.

Det er nå ett år siden jeg fortalte at vi ville åpne vingården i Italia for besøk og brukte sparepengene mine for å bli medlem av Reisegarantifondet som turoperatør. Lite ante jeg da hva det ville medføre.

«Min kjære, du er min kjærlighet. Jeg hører stemmen din», fortsetter Bocelli.

Det usjenerte vinparadiset har vært privat, et sted vi har nytt stillheten, inntatt deilige måltider, drukket gode og mindre heldige viner som vi selv har laget. Under en liten film som viser eiendommen.

2018 var et år som gikk over all forventning. Vi hadde flere grupper som besøkte oss, og noen av dem organiserte jeg også en hel vinreise til Italia for. Det ble mang et godt måltid, fine stunder og gode samtaler med blide og interesserte gjester.

LES MER: BELLISSIMA VINGÅRDSBESØK HOS ANNE

Vi åpnet også gården for selskap – et 50-årslag med mange gjester. Å dekke opp langbord midt mellom vinrankene til bursdagsfeiring, la fremmede få se den fantastiske solnedgangen over Monte Amiata i Toscana mens vi hører Andrea Bocelli – og oppleve at andre får samme reaksjon som oss selv, det er bare en fantastisk gave.

Drømmer du om å nyte varm sol, god mat og vin på vingårder der druene har sin opprinnelse? Da anbefaler jeg at du tar en vinreise til Italia. Kanskje blir du med meg på tur til mitt vinparadis?

Hva kan vi tilby deg på som gjest på vinreise til Italia?

Mange spør om å få smake vinene våre. Du må fortsatt til Italia for å smake dem, både de som har vunnet pris og andre. Kanskje vil du også forsøke å blende din egen vin hos oss?

Det er ikke bare på vår vingård jeg tar med gjestene på vinreise til Italia. Vi reiser også til andre, slik som til den hyggelige familien Cordeschi der de lager rosévin av Sangiovese, samt rødvin og hvitvin.

Drømmer du om å nyte varm sol, god mat og vin på vingårder der druene har sin opprinnelse? Da anbefaler jeg at du tar en vinreise til Italia. Kanskje blir du med meg på tur til mitt vinparadis?

På fredager besøker vi det tradisjonelle, lokale landsbymarkedet som selger alt fra klær, sko til oster og skinker. En aperitivo, aperol spritz, på torget hører gjerne med.

Bolsenasjøen er like ved, Europas største vulkanske innsjø, og har mange strender hvor du kan bade, nyte et glass og sole deg. Her er også bortgjemte små restauranter som serverer uforglemmelige måltid.

Er det kaldere i lufta, er det flere naturlige, varme kilder i området som gjør godt for både kropp og sjel.

Den vakre våren i Italia

De lysegrønne fargene på trær og planter, de første vårblomstene, fuglekvitteret og sola som varmer. Jeg har så lyst til å dele dette med deg! Det er alltid noe som blomstrer på vingården, hele året!

Drømmer du om å nyte varm sol, god mat og vin på vingårder der druene har sin opprinnelse? Da anbefaler jeg at du tar en vinreise til Italia. Kanskje blir du med meg på tur til mitt vinparadis?

Vårblomster lage gule tepper mellom vinstokkene i mars/april.

Området vårt grenser til Toscana og Umbria. Det er som skapt for å oppleve naturen. Turistsjefen er en iherdig vandrer og organiserer mange gåturer i løpet av året som avsluttes med mat og vin.

Ett av høydepunktene i fjor var å ta med en gruppe på «La Passegiata del Ciaroso» , eller «kirsebær-turen» på norsk.  Å rusle på en sti med modne kirsebær, se utover Toscanas åser og ikke minst de enorme, røde teppene med valmuer som pynter naturen nettopp da, trenger vel ingen kommentar.

Drømmer du om å nyte varm sol, god mat og vin på vingårder der druene har sin opprinnelse? Da anbefaler jeg at du tar en vinreise til Italia. Kanskje blir du med meg på tur til mitt vinparadis?

Er dere en gruppe som vil på tur?

Det å åpne gården for fremmede er noe av det hyggeligste jeg har gjort. Den positive erfaringen med å organisere disse turene gjør at jeg fortsetter i 2019 og i 2020.

Foreløpig holder jeg meg til små grupper på 6-8 personer, der gjestene selv bestemmer hvem som er med.

Jeg er full av forventning og takknemlighet. Tilbakemeldingene fra våre besøkende er så fine. (Se nederst i saken)

Drømmer du om å nyte varm sol, god mat og vin på vingårder der druene har sin opprinnelse? Da anbefaler jeg at du tar en vinreise til Italia. Kanskje blir du med meg på tur til mitt vinparadis?

Kjærlighet i et glass vin

Det er noe eget å gå langs vinstokker, ta inn duften av urter og blomster som gror like ved, se druer og smake på dem, samt vinen som er laget akkurat her. Det gir en respekt for det som er i glasset og en helt annen forståelse og opplevelse av et glass vin.

Kanskje blir du med på vinreise til Italia og vi kan dele kjærlighet for et glass vin på mitt vinparadis?

«Denne kjærligheten som er der, gjemt. Vi er sammen for en kort stund i stillhet mens vi ser ut og lytter til himmelen og til jorda som våkner», fortsetter Bocelli i sangen.

Noen tilbakemeldinger fra gjester som har vært med meg på vintur til Italia:

«Et besøk i Annes rike ble en helt spesiell opplevelse med mye deilig mat og vin, og rike samtaler. Det er lett å la seg begeistre av et så autentisk sted, og en så inspirerende dame som Anne. Italia er så mye mer enn Piemonte og Toscana. Takk for turen» Hilde Schjerve

«Det har vært utrolig koselig å få oppleve å komme til din vingård. Å få gå mellom druerankene og smake druer, vin og fiken, og få høre om prosessen med å lage vin.Vi har følt oss veldig velkomne. En flott opplevelse og gode minner.» Unni Finmark Gulseth

«Jeg vil absolutt anbefale en tur til Anne sitt vinparadis! Hun vil ta deg med på flere flotte steder i området, både vinprodusenter, restauranter og severdigheter. Kanskje bor du hos Casaremi som er et helt fantastisk lite overnattingssted med oliventrær, frittgående høner og et skikkelig avslappende sted.
Jeg vil veldig gjerne ned igjen» Hanne Abelseth Holte

 

Legg igjen en kommentar