Skip to main content
Hva velger du til pinnekjøtt, nøttestek, fisk eller ribbe? Her finner du forslag til fjorten juleviner som bør passe.

Alt skal klaffe. Maten, drikken, desserten, gavene og stemningen.

– Jeg gleder meg til jul, for da skal jeg slappe av. Klarer jeg det? Jepp, det må være målet og om jeg bare er flink til å planlegge.

Det er en del som skal på plass, som årets juleviner. Det er mye å velge i og mange som passer. Det er uansett godt å ha en liste, eller!?

Tradisjonelt eller tør vi variere? 
Nylig hadde vi et vinkurs i min kvinnevingruppe i Oslo. Vi testet akkurat dette med vin til julematen. Kokka overrasket ved at hun hadde piffet opp julematen med diverse krydder. Utradisjonelt, men veldig, veldig godt. Det kan jo også juleviner utenom de vanlige være til maten. 

Riesling på hvitvin og Barbera på rødvin er to valg både jeg og andre gjerne bringer opp på denne årstida. Begge druene lager gode matviner. Men vi finner også vin på andre druer som kan gi juleglede. 

Du finner også noen enkle kjøreregler for å kombinere mat og vin.

Logg deg inn eller bli medlem for å lese om dette og alle vintipsene. Flere bobler, hvitvin og rødvin - i ulike prisklasser.

En sikker vinner er ofte musserende vin med bunnfallspreg. I innlegget får du flere forslag til bobler. Deriblant den beste alkoholfrie.

Strauch Blanc Pur, Rheinhessen, Tyskland. Kr 188 (Parti – Basis)
Godt preg av sitrus, epler, blomst og noe kjeks. Frisk og fruktig i smak. Godt kremete skum.
Dette er den beste alkoholfrie musserende jeg har smakt. Lang lagring på Champagnegjær og ja, det er nesten som en Champagne, men uten alkohol.
Vil være ypperlig som matvin.
Druer: 100 % Riesling. 87 poeng. Økologisk.

Vil du gå for en enkel, lett-likelig og rimelig vin? Pflüger Buntsandstein Pinot Noir 2022, Pfalz, Tyskland. Kr 180 (basis)
Moden rød frukt med streif av blomst og litt røkt, jordlig preg. Frisk syre. Lette tanniner. Noe krydderpreg og fruktig også i smak. 
Til vegetar, fisk, ribbe eller når du bare vil ha et glass rødvin i jula. 
Druer: 100 % Pinot Noir. 85 poeng. 
Mer om juleviner og flere vintips får du om du logger deg inn!

For å lese denne artikkelen må du ha et medlemskap.


Trykk på linken for å kjøpe et medlemskap - Bli medlem her.
Hvis du allerede har et medlemskap,