Skip to main content

Det er knapt nok en flekk å se verken på blader eller vindruer. I år er våre vindruer i Italia finere enn noen gang. Jeg kan velge å la frykten for potensielle farer overta, eller rett og slett kjenne på pur glede.

Det har vært synlig en stund. Årets vinstokker og vindruer ser så sunne og friske ut. Det er nesten ikke til å tro. Ingen tegn til sykdommer, insekter eller uheldige værforhold.

Det er ikke en flekk å se verken på blader eller vindruer. I år er våre vindruer i Italia finere enn noen gang. Jeg kan velge å la frykten for potensielle farer overta, eller rett og slett kjenne på pur glede. Det handler til dels om egen innstilling, gjør det ikke?

Mai var en måned da flere vinbønder ble bekymret. Som i fjor var det mye regn, og i år var det i tillegg kjølig.

LES MER: FOR MYE VANN FOR DRUER

For godt til å være sant?

Men så kom en varm og tørr sommer, og det er ypperlig for vindruer. Det er som om jeg bare har ventet på at det skulle gå over, at det var for godt til å være sant. Som i 2017, da det faktisk ble for mye av det gode, og det ble få vindruer med lite saft for mange vinbønder i Italia.

LES MER: NEDGANG I DRUER OG VIN

Men nå er det september og våre vindruer er nok de fineste jeg noen gang har sett.

Det er ikke en flekk å se verken på blader eller vindruer. I år er våre vindruer i Italia finere enn noen gang. Jeg kan velge å la frykten for potensielle farer overta, eller rett og slett kjenne på pur glede. Det handler til dels om egen innstilling, gjør det ikke?

Optimisme i italiensk vinbransje

Det meldes også om fine vindruer fra flere steder i Italia, og selv om anslås at det blir litt mindre vin enn i fjor, ligger det an til et godt år for landets vinbønder, ifølge det italienske vinmagasinet Winmag.

Det er kun få uker før innhøsting hos oss og jeg tør slippe gleden løs – og deler det:

Det er noe færre klaser på vinstokkene i år enn det var i fjor, og jeg har derfor ikke sett det nødvendig å fjerne så mange klaser, slik jeg gjorde for ett år siden.

LES MER: KLIPPE BORT DRUER FØR INNHØSTING

Bekymringsløs?

Som alt annet i livet, vet vi jo at ting kan snu. For mens jeg står og smiler – er jeg ikke klar over at det lenger nord hagler snøballer i vinmarker i Piemonte. Noen vinbønder forteller at i lokale medier at de ikke har en drueklase igjen og har fått hele avlingen ødelagt rett før innhøsting.

Helt bekymringsløs er jeg ikke, men jeg forsøker å glede meg over det som er positivt nå i stedet for å bruke energi på det jeg ikke har kontroll over. Vår egen innstilling kan vi selv bestemme, ikke sant?

I vinkjelleren står fatene klare for å gjære årets vindruer.

Om årgangen ikke vinner pris som gjorde 2015 og 2016-årgangen, gjør det ingenting. Det viktigste er at det blir vin og at den lukter og smaker godt.

Hva med deg, klarer du å glede deg over det som er fint i livet, eller lar du deg påvirke og bekymre av potensielle problemer eller farer?

 

Legg igjen en kommentar